Yökyöpelistä aamuvirkuksi – nämä tavat auttavat muutoksen tekemisessä

Nämä erilaiset tavat voivat auttaa sinua tekemään itsestäsi aamuihmisen.

Ilta venähti taas aamuyön puolelle hauskan sarjan parissa ja aamulla on vaikeuksia nousta ylös sängystä ja päästä ajoissa töihin. Itsensä työpaikalle kerättyä ei voi kuin ihmetellä, miten pirtsakka kollega on ehtinyt jo tehdä aamupalan, käydä muutaman kilometrin lenkillä ja lukea uutta hittikirjaa ennen kuin tulee töihin.

Pure Wow’n mukaan aamuvirkun työkaverin salaisuus voi olla, että hän on opetellut olemaan aamuihminen. Alla on vinkkejä, miten sinäkin voit onnistua muuttumaan yökyöpelistä aamuvirkuksi.

Ajoita illallinen sopivasti

Aamuihmiseksi ryhtyminen ei ole niin helppoa, että vain laittaisi kellon soimaan paria tuntia aiemmin. Sitä varten täytyy Pure Wow’n mukaan järjestää koko päivä niin, että tekee kaiken aiemmin – jopa sulattelee ruokaa vatsassaan. Jos aikeissasi on herätä esimerkiksi kuudelta aamulla, laita tavoitteeksi, että olet syönyt illallisen viimeistään kello 20 edeltävänä iltana, jotta ehdit sulatella sitä pari tuntia ennen kuin suuntaat sänkyyn.

Sammuta televisio

Illalla on helppo unohtaa itsensä television ääreen katsomaan sitä, mikä itseä huvittaa tai katsoa monta jaksoa putkeen jotakin sarjaa esimerkiksi Netflixistä. Yllättäen kello on jo puolen yön tienoilla ja uni on kaukana. Rentoudu television sijaan kirjaa lukemalla ja pääset ajoissa nukkumaankin.

Piilottele herätyskelloa

Monella on tapana aamulla torkuttaa, mutta sitä on huomattavasti vaikeampi tehdä, kun herätyskello soi jossain eri paikassa joka ilta. Voit laittaa sen yhdeksi aamuksi soimaan sängyn alle, toisena ikkunalaudalle, kolmantena viedä makuuhuoneen ulkopuolelle (kunhan varmistat, että herätys kuuluu makuuhuoneeseen asti) ja näin jatkaa mielikuvitusta käyttäen ja pakottamaan itsesi ylös sängystä sammuttamaan herätys.

Vaihda kahvi yrttiteehen

Jos ajatuksesi laukkaavat villinä ja vapaana koettaessasi mennä aikaisin nukkumaan, laita itsellesi kofeiiniraja kello 13 ja nauti iltapäivällä ja illalla yrttiteetä kahvin sijaan – aamukahvista ei kuitenkaan tarvitse luopua. Pure Wow’n mukaan rohtovirmajuuresta tehty tee voi olla hyvä vaihtoehto auttamaan uneen pääsyä.

Siirrä askareita aamuun

Sen sijaan, että illalla menisit salille, tekemään ruokaostokset ja suihkuun, jätä ne tehtäväksi aamulla. Näin sinulla on tiedossa tietty tehtävälista, joka toteuttaa ennen töihin (tai opiskelemaan) lähtöä, saat itsesi ylös ja kenties jopa hoidettua kaikki askareet nopeammin kuin illalla.

Hyväksy se, että saatat nukkua muutaman yön huonosti

Kun muutat unirytmiäsi aiemmaksi, on levottomasti nukutuilta öiltä ja kärttyisiltä aamuilta vaikea välttyä. Älä kuitenkaan anna niiden laittaa kapuloita rattaisiin. Koeta sen sijaan miettiä, että jos aamulla olet jo niin väsynyt, miten ihanalta tuntuukaan illallisen jälkeen vetää yökkäri ylle, rentoutua ja suunnata aikaisin nukkumaan.

Pidä muutoksesta kiinni

Viikonloppuna voi houkuttaa valvoa pidempään ja nukkua puolille päivään. Mutta mitä enemmän laitat unirytmiäsi sekaisin viikonloppuna, sitä vaikeampaa siihen on palata, kun maanantai koittaa. Ulos lähtiessä ei siis välttämättä kannata olla menossa valomerkkiin asti, vaan ottaa muutama ja suunnata aikaisin kotiin lämpimän peiton alle – näin saat oltua liikenteessä, mutta myös nukuttua hyvin.

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.