Voiko pitsa olla terveellistä? Kyllä voi!

Hyviä uutisia pitsan ystäville: tästäkin ruoasta saa terveellistä.

Pitsan terveellisyys riippuu paljolti siitä, mistä sen pohja on tehty, kuinka paljon sen päällä on juustoa sekä mitä täytteitä siinä on, kertoo CNN.

Terveellisessäkin pitsassa voi olla runsaasti tomaattikastikkeen ja juuston sisältämää natriumia, joten jos tarkkailet syömääsi suolan määrää, kannattaa olla varovainen. Toki myös sillä on merkitystä, kuinka paljon pitsaa syö.

Pitsan hyviin ravinnollisiin puoliin kuuluvat juuston sisältämä kalsium sekä tauteja vastaan taisteleva tomaattien sisältämä lykopeeni. Ja jos pohja on tehty täysjyväviljasta, on se terveellisempää kuin perinteinen vaaleasta viljasta tehty pohja, sillä se sisältää enemmän kuituja. Täysjyväviljasta tehty pohja on myös hitaampi syödä, joten sitä ei tule ahmittua liikaa.

Myös pitsan täytteillä on suuri merkitys sen terveellisyydelle. Jos pitsan päälle latoo pepperonia, makkaraa ja ekstrapaljon juustoa, sisältää se runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, natriumia ja kaloreita. Jos haluaa kevyemmän pitsan, pohjan on oltava ohut ja täytteeksi kannattaa valita kasviksia sekä maltillisesti juustoa.

Pakastepitsat ovat joskus käteviä ruokia kiireen keskellä, mutta myös niiden ravintoarvot vaihtelevat hurjasti. Siksi kannattaa lukea pakkauksen ravintoarvoluettelo huolellisesti.

Jos tykkäät syödä pitsaa säännöllisesti, terveellisyyden kannalta on järkevää valmistaa se kotona terveellisemmistä aineksista. Tee pohja täysjyväjauhoista, valitse tomaattikastike, jossa ei ole lisättyä suolaa ja suosi vähärasvaisempia ja -suolaisempia juustoja. Muista myös lisätä päälle runsaasti kasviksia!

Lähde: CNN


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.