Vatsarasvasta eroon hikoillen

Oikeanlainen treeni vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti vatsarasva vähenee.

Vaikka treenaisit vatsalihaksiasi ja pudottaisit painoa, ei se aina tarkoita sitä, että pääsisit eroon vatsarasvasta. Etenkin sisäelimiä ympäröivästä ja sydänongelmien suuremmasta riskistä vastuussa olevasta rasvasta.

Yksi parhaimmista tavoista päästä vatsarasvata eroon, on tehdä erilaisia harjoituksia. Useiden tutkimusten mukaan cardio on oikea tapa harjoitella, jotta vatsarasva katoaa. Lyhyet treenipyrähdykset ovat hyviä, mutta kannattaa myös suunnitella etukäteen tarmokasta treeniä ainakin parille päivälle joka viikko.

Sillä ei ole väliä, suositko juoksemista vai pyöräilyä, sillä pääasia on saada itsensä hikoilemaan muutaman kerran viikossa. Siihen voi käyttää kuntopyörää, aerobista harjoittelua tai intervallitreeniä, joka auttaa yhdistämään korkean intensiteetin cardiotreeniä ja matalamman intensiteetin treeniä.

Duken yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vatsarasvan kertymistä voi estää jo niin pienellä kuin kävelemällä 30 minuuttia kuutena päivänä viikossa. Polttaakseen rasvaa, harjoituksia pitää tehdä enemmän ja useammin, sillä esimerkiksi jos käyt kuutena päivänä viikossa puolen tunnin lenkillä, menetät vatsarasvaasi seitsemän prosenttia kahdeksan kuukauden aikana.

Parhaimmat keinot päästä vatsarasvasta vielä nopeammin eroon pitävät sisällään painoilla tehtyä treeniä 2-3 kertaa viikossa cardiotreenin lisäksi. Niiden ei tarvitse olla pitkiä sessioita vaan voimakkaita.

Treenin lisäksi myös oma ruokavalio, riittävät yöunet ja stressi vaikuttavat siihen, kuinka helposti vatsarasvan saa vähenemään.

Lähde: Become Gorgeous