Jo hitaasta juoksemisesta on hyötyä.

Jopa muutaman minuutin hidas juokseminen päivittäin voi vähentää riskiä kuolla sydän- ja verisuonitautiin, käy ilmi tutkimuksesta. Newserin mukaan tutkimusta tehtiin 15 vuotta ja siihen osallistui yli 55 000 aikuista.

Tutkimusryhmän juoksijoiden riski kuolla mihin tahansa syyhyn oli 30 prosenttia alhaisempi kuin niillä, jotka eivät juokse. Juoksijoilla oli myös 45 prosenttia alhaisempi riski kuolla sydän- ja verisuonitautiin.

”Hyödyt olivat samat huolimatta siitä, kuinka pitkään, kauas, usein tai nopeasti osallistujat kertoivat juoksevansa”, tutkimuksesta ilmeni Newserin mukaan.

Tämän lisäksi hyötyyn ei vaikuttanut sukupuoli, ikä tai painoindeksi ja jopa tupakoitsijoita koskivat samat hyödyt. Newserin mukaan juoksemista harrastavat elivät keskimäärin kolme vuotta pidempään kuin he, jotka eivät harrastaneet juoksemista.

Tutkijat kuitenkin huomauttivat, että tutkimus ei todista, että juokseminen tarkoittaa pidempää elinikää ja onkin mahdollista, että ulkopuolisten tekijöiden kontrolloinnista huolimatta juoksemista harrastavat ovat muutenkin terveempiä.

Lähde: Newser