Jos olet miettinyt, millä keinoin avioliitto kestää ja pysyy onnellisena kultahäihin asti ja yli, voi tämä tutkimus antaa vastauksen.

Tutkijat Adena Galinsky ja Linda J. Waite Chicagon yliopistosta haastattelivat 732 57-85-vuotiasta pariskuntaa heidän seksin harrastamisen tiheydestä, psykologisesta terveydestä ja tyytyväisyydestä avioliittoonsa. Kaksikon tutkimuksen tulokset julkaistiin The Journals of Gerontology: Series B -julkaisussa.

Tutkijoille selvisi, että seksuaalisesti epäaktiiviset tai vain harvoin seksiä harrastavat miehet ja naiset kertoivat olevansa vähemmän tyytyväisiä avioliittoonsa. Pariskunnat, joilla seksi oli useammin osa elämää, eikä pelkästään yhdyntänä, olivat onnellisemmissa ja posiitivisemmissa avioliitoissa.

”Tutkimuksen tulokset ehdottavat, että suojellakseen avioliiton laatua myöhemmällä iällä, voi olla tärkeää, että iäkkäämmät löytävät keinoja pysyä seksuaalisesti aktiivisina, vaikka terveysongelmat voivat muuttaa tutumpia tapoja harrastaa seksiä vaikeammiksi tai mahdottomiksi”, tutkijat kirjoittivat.

Tutkijat ehdottavatkin, että omaishoitajat ja lääketieteen ammattilaiset kiinnittävät huomiota huolehtimiensa vanhempien aikuisten seksin harrastamisen tiheyteen ja ohjaavat heitä pari- ja seksiterapian asiantuntijoiden luon, jos heidän seksielämässään on puutteita.

Lähde: HuffPost