Oli kyseessä vieressäsi nukkuva tai sinä, joka kuorsaat, se on ikävää.

Kuorsaaminen voi viedä yöunet tai tehdä unesta huonolaatuista, joten siitä olisi hyvä päästä eroon. Moni kokeilee monenlaisia kikkoja, joiden toivoisi vähentävän tai poistavan kokonaan kuorsauksen. Ne eivät usein toimi ja joudutaan ottamaan käyttöön vieläkin rajumpia keinoja, joka tarkoittaa yleensä lääkärissä käymistä. Kyseessä voi olla esimerkiksi allergia, jonka takia kuorsaa. Siksi esimerkiksi nyt joku saattaa kuorsata koivuallergian takia tai pian heinänuha saa kuorsaamaan.

Kokeile tätä kätevää ja halpaa keinoa päästä eroon kuorsauksesta

Mutta mitä jos olisi halpa, helppo ja nopea keino, josta saisi apua kuorsaukseen? Erään uniasiantuntijan mukaan sellainen on olemassa ja sitä kannattaisi sinunkin kokeilla jo ensi yönä. Välineet sinulta saattaa jo löytyä valmiiksi, joten kauppaankaan ei tarvitse lähteä.

Jos lennät paljon, sinulla voi olla lennon aikana käytössä lentosukat. Laita ne nyt jalkaasi yön ajaksi ja ne voivat auttaa vähentämään tai poistamaan kuorsauksen kokonaan. Tähän käyvät myös muut tukisukat, jotka edistävät verenkiertoa jaloissa.

Nämä sukat auttavat kuorsaukseen, koska kuorsausta voi aiheuttaa nesteen kertyminen kehoon. Osa tuosta nesteestä kertyy niskaan, joka taas johtaa kovaan kuorsaamiseen. Lento- tai tukisukat vähentävät tuon nesteen kertymistä, joten samalla kuorsaamisen todennäköisyyskin vähentyy.   

Näilläkin tavoilla voit vähentää kuorsaamista

On monta muutakin tapaa vähentää tai päästä kokonaan eroon kuorsaamisesta. Lento- tai tukisukkia kannattaa kokeilla, mutta myös näitä alla olevia tapoja:

  • Älä juo alkoholia ennen nukkumaanmenoa, koska se rentouttaa kurkun lihaksia ja kurkussa olevat pehmytkudokset alkavat värähdellä.
  • Nuku kyljellään äläkä varsinkaan selällään, jolloin hengitystiet eivät ole täysin avoinna ja se aiheuttaa kuorsaamista.
  • Syö terveellisesti ja noudata muutenkin terveellisiä elintapoja. Ylipaino lisää riskiä kuorsaamiseen.
  • Hanki sellainen tyyny, joka on tarkoitettu kuorsaajalle. Jos kuorsaus johtuu allergiasta, hanki allergikolle tarkoitettu tyyny.  

Toivottavasti jokin näistä auttaa kuorsausongelmaasi tai vieressäsi nukkuvan kuorsaamiseen.

Lähde: Daily Record

LUE MYÖS