Juokseminen on yksi parhaista liikuntamuodoista, jota harrastaa.

Tutkimusten mukaan juokseminen voi parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, kohottaa mielialaa ja jopa vähentää niveltulehduksen ja muistiongelmien riskiä. Siitä ei kuitenkaan ole aina vain hyötyä, vaan joskus myös haittaa, joka liittyy ulkonäköön.

Jos olet tarkka siitä miltä näytät, juokseminen ei ole välttämättä sinulle paras urheilulaji. Se voi nimittäin vaikuttaa ulkonäköösi epäsuotuisilla tavoilla. Sinulle voi muodostua ns. juoksijan kasvot, jos juokset paljon.

Tätä tarkoitetaan juoksijan kasvoilla

Paljon juoksua harrastavien kasvoilla tapahtuu muutoksia juoksemisen takia. Joidenkin mukaan juokseminen nopeuttaa ikääntymistä, joka liittyy ulkonäköön. Kyse voisi olla siitä, miten se vaikuttaa luuston ulkonäköön.

Asiantuntijoiden mukaan juokseminen voi edistää ikääntymiseen liittyvien merkkien syntymistä esimerkiksi siten, että ihoon tulee ryppyjä ja se näyttää ns. nahkaisemmalta. Tämä voi johtua siitä, että juoksija yleensä laihtuu ja samalla kasvoiltakin lähtee rasvaa. Ihonalainen rasva kasvoilla tasoittaa ryppyjä ja pitää ihon nuorekkaamman näköisenä.

Juoksija voi vanhentua nopeammin, koska juoksu tapahtuu usein ulkona ja aurinko vanhentaa ihoa. Myös ulkona olevat vapaat radikaalit vaurioittavat ihoa ja saavat sen näyttämään ikääntyneeltä.

Näin voi estää ihoa ikääntymästä nopeasti, jos juoksee paljon

Juoksija voi tehdä paljon sen eteen, että iho ei ikääntyisi nopeasti juoksemisen takia. Ensinnäkin on tärkeää suojata ihoa auringolta. Ja jos mahdollista, niin kannattaa käydä juoksemassa keskipäivän sijaan aamulla tai illalla, jolloin aurinko ei vaikuta niin paljon.

Kasvot kannattaa pestä heti juoksemisen jälkeen, jotta hiki, lika ja öljy saadaan heti pois vaikuttamasta kasvoilla. Myös veden juominen juoksemisen jälkeen on tärkeää, koska jos kärsii nestehukasta, se näkyy myös iholla. Olisi hyvä juoda myös juoksun aikana, jos käy juoksemassa pitkän lenkin.

Jotta ei syntyisi juoksijan kasvoja, saa siihen apua terveellisestä ruokavaliosta ja siitä, että ei tupakoi.

Lähde: Bestlife

LUE MYÖS