Sänkyleikkeihin ei kannata uuden tutkimuksen valossa hypätä ensimmäisten treffien jälkeen.

Deittisivusto Match.com analysoi käyttäjiensä täyttämiä kyselyitä selvittääkseen asioita, jotka tekevät ihmiset onnellisimmaksi. Tulosten mukaan onnellisimmat ihmiset muun muassa menevät ulos usein ja välttelevät exiensä seuraamista sosiaalisessa mediassa.

Tulosten joukosta nousi kuitenkin Glamourin mukaan esiin yksi yllättävä seikka: mitä kauemmin ihmiset odottavat seksin harrastamisen suhteen, sitä onnellisempia he ovat.

Match.comin kyselyiden mukaan viidensillä treffeillä seksiä harrastavat ihmiset ovat 35 prosenttia todennäköisemmin onnellisia kuin he, jotka aloittavat sänkypuuhat heti ensimmäisillä treffeillä.

Tämän lisäksi jokainen yhden yön juttu laksee naisten onnellisuutta 14 prosentilla ja miesten onnellisuutta kuudella prosentilla. Kaikista onnellisimpia sen sijaan ovat he, jotka odottavat seksin kanssa siihen saakka, kun ovat kihloissa.

Asiantuntijoiden mukaan tuloksia ei kuitenkaan kannata pitää syynä olla harrastamatta seksiä.

”Kihlautumiseen tai avioliittoon asti seksin suhteen odottavilla on todennäköisesti vahvat moraaliset tai uskonnolliset syyt toimia niin”, seksiterapeutti Vanessa Marin sanoi Glamourille.

”Tietysti he kertovat tyytyväisyyden tunteesta, kun ovat eläneet uskomustensa kaltaisesti. Se on hienoa asia, mutta kaikki eivät jaa sellaisia arvoja”, hän lisäsi.

Seksologi Logan Levkoffilla on Glamourin mukaan toisenlainen teoria.

”Kun seksi tulee varhaisessa vaiheessa ja jos emotionaalista intiimiyttä ei rakenna, on ihmisillä taipumusta luottaa seksiin yhteytenä toistensa välillä ja joskus se ei kehity siitä pidemmälle”, Levkoff totesi.

Levkoffin mukaan keskusteluun uppoutuminen on vaikeampaa kuin sänkyyn päätyminen ja sen takia monet voivat olla laiskoja ihmissuhteensa rakentamisen suhteen, mutta seksi itsessään ei ole syypää.

Match.comin kyselyn tulosten ei pidä kuitenkaan antaa rohkaista harrastamaan vähemmän seksiä; kyselyihin osallistuneista onnellisimmat ihmiset myös harrastivat seksiä päivittäin.

Glamourin mukaan ei ole syytä pysytellä pois makuuhuoneen puolelta, kunhan elät omien arvojesi mukaan ja teet töitä parisuhteesi eteen kokonaisvaltaisesti.

Lähde: Glamour