Nukkumaanmenoaikasi voi vaikuttaa siihen, kuinka ahdistuneeksi koet olosi.

Koko ajan olonsa stressaantuneeksi ja ahdistuneeksi tuntevien kannattaa kokeilla aluksi yksinkertaista tapaa parantaa vointiaan: menemällä nukkumaan aiemmin. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, joka julkaistiin Cognitive Therapy and Research -lehdessä.

Kyse ei ole kuitenkaan vain kunnon yöunien nukkumisesta. Binghamtonin yliopiston tutkijoiden mukaan kun on kyse toistuvan negatiivisen ajattelun torjumisesta, sillä on väliä, mihin kellonaikaan menet nukkumaan.

Tutkijat eivät määritelleet nukkumaanmenoaikoja, mutta Newserin mukaan he sanoivat, että myöhemmin päivällä heräävillä yökyöpeleillä on taipumusta vatvoa ongelmiaan enemmän kuin heillä, joilla on säännöllisempi unirytmi.

”Sen varmistaminen, että unta saadaa oikeaan aikaan päivästä, voi olla halpa ja helposti välitetty väliintulo yksilöille, joita vaivaa epämiellyttävät ajatukset”, yksi tutkijoista kertoi.

Newserin mukaan tutkijat eivät osaa tarkalleen sanoa miksi näin on, mutta arvelevat sen voivan liittyä kehon luonnollisiin rytmeihin. Yksi tutkijoista selittikin, että aivot voivat olla paremmin soveltuvat käsittelemään korkeatasoisia kognitiivisia prosesseja, kuten kykyä estää ajatuksia ja kuvia, aamuisin.

Lähde: Newser


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia