Tutkimus: Avioseksi vähenee, mutta tilanne paranee myöhemmin pitkissä avioliitoissa

Yli 50 vuotta naimisissa olleilla kipinä makuuhuoneen puolella syttyy roihuun uudelleen.

Ei ole mikään salaisuus, että avioparien seksielämä alkaa vahvana sekä aktiivisena ja laskee ajan myötä. Kolmen yliopiston tutkijoiden mukaan yli 50 vuotta naimisissa olevilla pareilla tilanteessa tapahtuu parannusta.

”Ikääntyessä ihmisillä on taipumusta tulla enemmän tasapainoon, mikä voi auttaa vähentämään aviokonflikteja ja helpottaa säännöllistä seksielämää korkeaan ikään”, tutkimusta tehnyt Samuel Stroope Louisiana Staten yliopistosa kommentoi NY Daily Newsille.

Tutkijaryhmä analysoi 1 656 naimisissa olevan 57-85-vuotiaan aikuisen avioliittoja ja seksuaalista tilannetta. Vaikka tulokset seksielämän parantumisesta ovat mukava yllätys, tutkijoiden mukaan yli 50 vuotta kestävien suhteiden määrä oli vähäinen.

”Lisäksi tutkimus käytti tilannekuvaa ajasta — ja siksi se ei voi todistaa, että avioliiton pituus ja tila aiheuttivat seksuaalista toimintaa säännöllisesti”, Stroope kertoi.

NY Daily Newsin mukaan tulokset ovat kuitenkin mahdollisesti tärkeitä ikääntyvälle väestölle, jota nopeasti kasvaa kehittyneissä maissa ympäri maailman.

Stroope selitti seksielämän parantumisen ilmiön aiheutuvan luottamuksesta, mikä rakentuu ajan myötä ja kasvaneesta luottamuksesta, mikä kehittyy kummankin osapuolen osalta heidän tiedostaessa, että avioliitto ei todennäköisesti tule päättymään eroon.

NY Daily Newsin mukaan he, jotka pysyivät naimisissa ensimmäisen puolisonsa kanssa, harrastivat enemmän seksiä kuin he, jotka menivät uusiin naimisiin. Tutkijat kuitenkin sanoivat, ettei avioliiton järjestys vaikuta nautintoon ja tyydytykseen.

Archives of Sexual Behavior -julkaisussa ilmestynyt tutkimus rakentaa myös todisteita sitä stereotypiaa vastaan, minkä mukaan iäkkäät eivät harrasta seksiä kovin usein.

Lähde: NY Daily News


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.