Tutkimus: Aknen ansiosta saatat näyttää nuoremmalta pidempään

Ärsyttävästä aknesta on löydetty positiivinen vaikutus ihon ikääntymiseen.

Tuskin kukaan aknen kanssa elänyt on nauttinut kasvoihin ilmestyvistä näppylöistä, mutta tutkimus on tehnyt löydön, joka voi piristää nuorena aknen kanssa taistelleita: akne voi auttaa sinua näyttämään nuoremmalta pidempään.

Journal of Investigative Dermatology -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan kasvoihin ilmestyvät merkit ikääntymisestä, kuten rypyt ja ihon ohetuminen, ilmenevät myöhemmin heillä, joilla on ollut aknea.

King’s College London -yliopiston tutkimuksessa analysoitiin 1 205 naiskaksosia, joista Ellen mukaan neljännes kertoi kokeneensa aknea. Osallistujien valkosoluja ja ihonäytteitä tutkimalla selvisi, että aknesta kärsineillä oli pidemmät telomeerit kromosieminsa päissä.

Ellen mukaan telomeerit estävät kromosomeja heikkenemästä, ja koska ne ovat kytköksissä ikääntymiseen ja pienenevät ajan myötä, on pidemmät telomeerit omaavien ihmisten todettu ikääntyvän hitaammin kuin he, joilla on lyhyemmät telomeerit.

Joten jos olet esimerkiksi ystäväpiirissäsi se, joka taistelee aknen kanssa, voit lohduttautua sillä, että vanhempana sinä näytät ystäviäsi nuoremmalta, kiitos ärsyttävän aknesi.

Lähde: Elle


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.