Ravitsemusterapeutit kertoivat vesimelonin hyvistä puolista.

Kun on kyse hedelmistä ja marjoista, on helppoa olettaa niissä olevan edes jonkinlaisia terveyshyötyjä, mutta Glamourin mukaan vesimelonin suhteen ihmiset ovat kuitenkin hieman hämillään siitä, onko se hyvästä. Vastaus tähän on kyllä, sillä Academy of Nutrition and Dieteticsin edustaja ja ravitsemusterapeutti Sonya Angelonen mukaan vesimeloni pursuaa erilaisia ravintoaineita, jotka ovat hyvästä sitä syövälle ihmiselle.

Yksi tällainen on antioksidantti nimeltään lykopeeni, joka on Glamourin mukaan hyvästä sydämelle ja luille. Angelone kertoi, että mitä punaisempi vesimeloni on, sitä enemmän antioksidantteja siinä on, joten kannattaa valita kypsä vesimeloni syötäväksi.

”Vesimeloneissa on myös sitruliini-aminohappoa, joka on hyvästä verenkierrolle”, Angelone sanoi.

Glamourin mukaan vesimelonin hyvät puolet eivät lopu siihen: ravitsemussivusto Appetite for Healthin toinen perustaja ja ravitsemusterapeutti Julie Uptonin mukaan vesimeloni on hyvä lähde A- ja D-vitamiineille, jotka ovat hyvästä hiuksia ja ihoa ajatellen.

Nestehukkaa loitolla pitävä vähäkalorinen herkku

Vesimeloni auttaa myös pitämään nestehukkaa loitolla, sillä Uptonin mukaan siitä 92 prosenttia on vettä. Vesimelonilla todella myös kelpaa herkutella, sillä se on vähäkalorinen – esimerkiksi noin 4,7 desissä kuutioitua vesimelonia on vain 80 kaloria.

Vesimeloni maistuu herkulliselle ja moni saattaakin olettaa, että siinä on paljon sokeria. Näin ei kuitenkaan ole.

”Siinä on itse asiassa vähemmän sokeria per annos kuin banaanissa”, Angelone sanoi Glamourille.

Kupillisessa, eli noin 2,4 desissä kuutioitua vesimelonia on noin yhdeksän grammaa sokeria, kun taas keskikokoisessa banaanissa on noin 14 grammaa sokeria.

Vesimeloni maistuu hyvälle myös jäisenä ja olemmikin aiemmin kertoneet, kuinka voit viilentää oloasi kuumana kesäpäivänä nauttimalla jäisiä vesimelonikuutioita – lue artikkeli täältä.

Herkutteletko sinä vesimelonilla? Entä tiesitkö, että se on näin terveellinen syötävä? Kommentoi alla!

Lähde: Glamour