Nettideittailusta aviopuolison rinnaalleen löytäneiden avulla selvitettiin paras tapa niin sanotusti rikkoa jää ja aloittaa keskustelu.

Jokainen deittisivustoja tai -sovelluksia käyttänyt tietää, miten ensimmäisen viestin lähettäminen kiinnostavalle tyypille voi olla toisinaan hieman ahdistavaa tai jännittävää, kun koettaa keksiä parhaan tavan lähestyä – pitäisikö aloittaa kehulla vaiko sittenkin vain kysyä, mitä kuuluu?

Avuksi ensimmäisen viestin synnyttämään pulmaan deittisivusto Plenty of Fish kysyi yli tuhannelta ihmiseltä, jotka olivat löytäneet aviopuolisonsa nettideittailun avulla, mitä heidän ensimmäisissä viesteissä oli sanottu.

Women’s Healthin mukaan paras tapa on mainita jotain tiettyä kiinnostavan henkilön profiiliin liittyen, kuten hänen yllään oleva jääkiekkojoukkueen fanipaita tai yhteinen kiinnostus jotain televisiosarjaa kohtaan. Lähes 20 prosenttia kyselytutkimukseen osallistuneista naisista kertoi heidän aviomiehensä käyttäneen tätä tapaa.

Tämä ei sisällä kommentteja hänen ulkonäköönsä liittyen, kuten ”Sinulla on kivat silmät”. Women’s Healthin mukaan vain yhdeksän prosenttia avioliittoihin johtaneista tutustumisesta nettideittailun avulla oli alkanut näin.

Tämän tavan toimivuudesta on myös pari esimerkkiäkin. Women’s Healthin mukaan 36-vuotias kirjoittaja Columbuksesta kertoi profiilissaan kuvailleen tuntemaansa rakkautta groteskeja kauhuelokuvia kohtaan ja eräs mies lähetti hänelle linkin tulevaan kauhuelokuvamaratoniin, joista tuli heidän ensitreffinsä – juttu luisti ja nyt he ovat naimisissa.

32-vuotias newyorkilainen nainen taas huomasi, että hänellä ja kihlatullaan oli paljon yhteistä, kun mies viittasi naisen profiilissaan mainitsemiin kirjallisuuden opintoihin ensimmäisessä viestissään OKCupid-sivustolla.

”Hän kysyi mitä kirjallisuuden aikakautta opiskelin ja kertoi minulle omasta kirjallisuuden tutkielmastaan. Hän oli selvästi fiksu ja keskittynyt siihen, mitä meillä on yhteistä”, nainen kertoi Women’s Healthin mukaan.

Kuten kyselytutkimus ja naisten esimerkit osoittavat, kannattaa deittisivustolla tai -sovelluksessa löytämäsi kiinnostavan miehen tai naisen profiiliin tutustua ja löytää sieltä ominaisuus, harrastus tai mielenkiinnon kohde, joka herättää kiinnostusta sinussa.

Jos hänen käyttäjätunnuksensa viittaa esimerkiksi johonkin bändiin, kysy mitä hän pitää heidän viimeisimmästä albumistaan. Tai jos hänellä on jonkin urheilujoukkueen fanipaita yllään, pyydä häntä kanssasi peliin – jos kaikki menee hyvin, ne voivat olla sinun viimeiset ensitreffisi.

Jos käytät Tinderiä ja koetat sen avulla löytää rakkauden, voit lukea täällä Tinderin sosiologin vinkkejä siihen, miten saat enemmän matcheja.

Lähde: Women’s Health