Nämä viisi syötävää vaikuttavat positiivisesti myös hiustesi hyvinvointiin.

Hiukset kokevat paljon leikkaamisesta värjäämiseen ja muihin käsittelyihin. Hiukset ovat myös herkät, vaikka voivatkin vaikuttaa vahvalta.

”Hiukset ovat barometri terveydestä, etenkin naisten kodalla”, sanoo tohtori Alan Bauman HuffPostille.

”Pienet muutokset ravinnossa voivat tehdän tuhojaan naisten hiuksille”, Bauman lisää.

Pikadieetit ja raudan- ja proteiinin puute voivat vaikuttaa hiustenlähtöön tai ainakin hiusten huonompaan laatuun. Toisilla syötävillä voi taas vaikuttaa positiivisesti hiusten vointiin.

HuffPost listasikin sellaisia ruokia, joita syötyäsi hiuksesi kiittävät sinua:

1. Luonnonvarainen lohi

Lohessa on paljon proteiinia ja omegaöljyä, sanoo ravitsemusterapeutti Paula Simpson. HuffPostin mukaan nämä ravintoaineet ovat tarpeen terveitä hiuksia, päänahkaa ja ihoa varten. Luonnonvarainen lohi on yleensä kasvatettua halvempaa, on siinä vähemmän epäpuhtauksia ja enemmän hyviä ravintoaineta, minkä takia se on hintansa arvoinen.

2. Tummanvihreät vihannekset

Bauman kehottaa syömään tummanvihreitä vihanneksia, koska niistä saa A- ja C-vitamiinia. Keho käyttää näitä talin tuotantoon, mitä karvatupet erittävät pitääkseen hiukset luonnollisesti kosteutettuina, terveinä ja kiiltävinä.

3. Pähkinät

HuffPostin mukaan pähkinät ovat oiva naposteltava edistämään tervettä hiusten kasvua ja niissä on rasvahappoja sekä sinkkiä. Simpson suosittelee erityisesti saksanpähkinöitä.

4. Liha

Simpsonin mukaan koska hiukset ovat tehty proteiinista, mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän ne kasvavat ja vahvistuvat.

”Raudanpuute voi myös vaikuttaa hiustenlähtöön ja heikentää hiuksia, joten lisää vähärasvaista lihaa, kuten sianlihaa”, Simpson neuvoo.

”Maksassa on paljon rautaa, joten se on yksi parhaimmista lihoista hiuksillesi”, Bauman kertoo.

Jos olet kasvissyöjä, syö tummia lehtivihanneksia ja varmista, että saat paljon proteiinia papujen ja linssien myötä.

5. Mustikat

Auringon ja saasteiden vapaat radikaalit voivat olla yhtä haitallisia hiuksillesi kuin ihollesi. Kasvata siis antioksidanttiesi saantia syömällä enemmän marjoja. Bauman nimeää mustikat erityiseksi hiusten superruoaksi, koska niissä on niin paljon C-vitamiinia.

Lähde: HuffPost