Trimmasitpa toisinaan tai sheivasitpa säännöllisesti intiimialueen karvoitustasi, nostaa se sukupuolitautien riskiä.

Jos sinulla on tapana säännöllisesti siistiä alapään karvoitustasi tai poistaa se kokonaan, kasvattaa se tutkimuksen mukaan riskiäsi saada sukupuolitautitartunta.

Huffington Postin mukaan tutkimus paljasti, että ”äärimmäistä siistimistä” harjoittavat ihmiset, jotka poistavat häpykarvoituksensa kokonaan yli 11 kertaa vuodessa, tai ”tiheään siistivät”, eli karvoitustaan päivittäin tai viikottain trimmaavat, omaavat 3,5-4-kertaisesti suuremman riskin saada sukuelinherpes-, HPV- ja kuppatartunta verrattuna heihin, jotka eivät koskaan ole siistineet intiimialueen karvoitustaan.

Sexually Transmitted Infections -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan myös ne ihmiset, joiden häpykarvoituksen siistiminen ei ole äärimmäistä tai niin tiheää – käytännössä mitä tahansa nollan ja 11 väliltä – omaavat tuplasti suuremman riskin saada satiaisia kuin he, jotka eivät koskaan siistineet karvoitustaan.

Tutkimukseen osallistui 7 580 amerikkalaista. Tutkijoiden otettua huomioon osallistujien ikä ja seksikumppaneiden määrä, he päättelivät häpykarvoitustaan minkä tahansa verran siistivillä olevan 80 prosenttia korkeampi riski saada sukupuolitauti kuin heillä, jotka eivät koskaan olleet siistineet omaansa.

Huffington Postin mukaan tutkijat eivät ole varmoja, mikä aiheuttaa suuremman sukupuolitautiriskin karvoitustaan siistivein joukossa. Karvoitustaan siistivät osallistujat olivat kuitenkin nuorempia, seksuaalisesti aktiivisempia ja heillä oli enemmän seksikumppanieta, voi selitys olla se, että he vain harrastavat enemmän seksiä useampien kanssa kuin he, joilla ei ole tarvetta siistiä karvoitustaan ja tämä korkeampi seksuaalinen aktiivisuus voi lisätä tartuntariskiä.

Enemmän kausaalinen selitys voi olla se, että häpykarvoituksen poistamisesta aiheutuvat pienet naarmut ihossa voivat tehdä ihmiset alttiimmaksi taudinaiheuttajille, mutta Huffington Postin mukaan tätä pitäisi tutkia tulevissa tutkimuksissa.

Tutkimuksessa selvisi myös, että intiimialueen karvoituksen siistiminen on erittäin yleistä. Tutkimukseen osallistuneista 74 prosenttia kertoi siistineensä omaansa edes kerran elämänsä aikana ja sekä miehet että naiset tekevät sitä (66% miehistä, 84% naisista).

Tutkimuksen mukaan miehet käyttävät todennäköisemmin sähköistä partakonetta (42% vs. 12% naisista), kun taas naiset suosivat todennäköisemmin höylää (61% vs. 34% miehistä). Saksia kumpikin sukupuoli käyttää lähes yhtä todennäköisesti, kun taas naiset vahaavat häpykarvoituksensa pois todennäköisemmin (5% vs. 0% miehistä).

Voit tutustua itse tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Huffington Post