”Always look on the bright side of life”, laulettiin Monty Pythonissa ja tutkimuksen mukaan tällaisella asenteella voi elää pidempään.

Optimistisemmat ihmiset elävät todennäköisemmin 85-vuotiaaksi tai sitä vanhemmaksi. Tämä ilmenee Proceedings of the National Academy of Sciences -journalissa julkaistusta tutkimuksesta.

The Independentin mukaan tutkimukseen osallistui noin 69 750 naista Nurses’ Health Study -tutkimuksesta. Naiset täyttivät arvion optimistisuudestaan vuonna 2004, kun he olivat 58-86-vuotiata, ja heidän kuolleisuutta seurattiin vuoteen 2014.

Tutkimuksessa oli mukana myös 1 429 miestä Veterans Affairs Normative Ageings Study -tutkimuksesta. Miehet täyttivät optimistiarvion vuonna 1986, kun he olivat 41-90-vuotiaita, ja heidän kuolleisuutta seurattiin vuoteen 2016.

Tutkimuksessa selvisi, että keskimäärin kaikista optimistisimmilla miehillä ja naisilla oli 11-15 prosenttia pidempi elinikä. Lisäksi heillä oli 50-70 prosenttia suurempi todennäköisyys elää 85-vuotiaaksi verrattuna vähiten optimistisiin ryhmiin.

Optimismilla mahdollisuus pidentää elinikää

Boston University School of Medicinen psykiatrian apulaisprofessori Lewina Leen mukaan tutkimuksissa on tunnistettu monia riskitekijöitä sairauksille ja ennenaikaiselle kuolemma, mutta vähemmän tiedetään positiivisista psykologisista tekijöistä, jotka voivat edistää tervettä ikääntymistä.

”Tämä tutkimus on erittäin relevantti julkiselle terveydelle, koska se antaa ymmärtää optimismin olevan yksi sellainen psykososiaalinen etu, jolla on mahdollisuus pidentää elinikää”, tutkimuksen tekoon osallistunut Lee totesi.

The Independentin mukaan tutkijat totesivat, ettei ole selvää, miten optimismi auttaa ihmisiä elämään pidempään. He kuitenkin viittasivat muihin analyyseihin, jotka osoittavat, että optimistisemmat ihmiset saattavat kyetä säätämään tunteitaan ja käytöstään sekä toipumaan stressitekijöistä ja vaikeuksista tehokkaammin.

”Toivomme tutkimuksemme innostavan jatkotutkimuksiin interventioista parantamaan positiivisia terveyden voimavaroja, jotka voivat parantaa ihmisten terveyttä ikääntymiseen liittyen”, Lee sanoi.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Kerroimme aiemmmin tutkimuksen selvittäneen, että optimistit nukkuvat paremmin kuin pessimistit. Voit tutustua tähän tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lähde: The Indepedent