Avokadot ovat monien herkkua, mutta ne tummuvat nopeasti leikkaamisen jälkeen.

Daily Mail on nostanut esiin simppelin niksin, jonka avulla avokadot pysyvät hyvänä useamman päivän. Näin sinun ei tarvitse syödä tai käyttää kokonaista kerralla – ja tarvitset avuksesi vain hieman kookosöljyä.

Daily Mailin mukaan halkaistun avokadon hedelmälihan pintaan sivellään hieman sulanutta kookosöljyä, joka estää avokadoa tummumasta. Niksi on peräisin eräältä avokadojen ystävältä, joka jakoi vinkkinsä Facebookissa ja jakoi kuvan omasta avokadostaan osoittaakseen, miten hyvin niksi toimii.

Avokadot tummuvat, koska niissä on Daily Mailin mukaan polyfenolioksidaasi-entsyymiä, joka hapettuu päästyään kosketuksiin ilman kanssa ja saa hedelmälihan tummumaan. Kookosöljy estää ilmaa pääsemästä hedelmälihaan, jolloin tämä prosessi ei toteudu ja avokado pysyy vihreänä ja tuoreemman näköisenä pidempään.

Jos sinulla ei ole kookosöljyä saatavilla, voi avokadojen tummumista ehkäistä myös toisilla tavoilla. Daily Mailin mukaan esimerkiksi sitruunan ja limetin mehut voivat merkittävästi hidastaa tummumista; sinun tarvitsee vain puristaa hieman mehua avokadon hedelmälihan päälle ja se ei tummu ainakaan päivään.

Lähde: Daily Mail