Jos kiertosi heittelee, voivat nämä listatut seikat kuulostaa erittäin tutulta.

Kuukautiset voivat aiheuttaa monenlaista vaivaa naisille kivuliaista krampeista alkaen, mutta epäsäännölliset kuukautiset ovat aivan oma lukunsa. Kun kuuntelee ystäviensä kuukautisjuttuja, voi alkaa tuntua siltä kuin olisi yksin epäsäännöllisen kiertonsa kanssa, mutta näin ei suinkaan ole.

Tästä osoituksena Cosmopolitan listasi 10 asiaa, jotka ovat tuttuja niille naisille, joilla on epäsäännölliset kuukautiset.

1. Olet uhrannut niin monet söpöt pikkarit, koska sinulla ei ollut aavistustakaan, milloin kuukautisesi tulevat. Kolme kuukautta on riittävän pitkä aika lipsua ja unohtaa käyttää pikkuhousunsuojaa juuri sinä satunnaisena päivänä, kun kuukautiset sitten päättävät alkaa. Ja se tapahtuu tietysti juuri sellaisena päivänä, kun jalassa on ne ihanat, söpöt alushousut.

2. Pyörittelet silmiäsi heille, jotka ajattelevat aknesi katoavan oikeanlaisella puhdistusaineella. Hormoneista johtuvat finnit ovat usein osa tätä pakettia ja se saa sinut tuntemaan olisi teini-ikäiseksi.

3. Kun kuukautiset tulevat, se voi tuntua lähes elämän pilaavalta ajalta. Hormonaaliset epätasapainot usein tarkoittavat runsaampia kuukautisia ja heikoksi tekeviä kramppeja. Hirveän hauskaa. On siis olemassa asioita, joihin superimukykyiset kuukautissuojat ja särkyyläke eivät auta.

4. Kropassa tuntuu jokin olevan hassusti. Cosmopolitanin mukaan kyse on satunnaisesta turvotuksesta, täysin ennustamattomista finneistä ja satunnaisista pääkivuista. Koska niitä ei pysty yhdistämään kuukautiskierron alkamiseen, olosi tuntuu vain jotenkin tavallisesta poikkeavalta.

5. Epäsäännöllinen kierto aiheuttaa pelkoa raskaudesta. Vahinkoja sattuu ja epäsäännöllisen kierron kanssa voi tulla usein mieleen huoli siitä, onko kyse kierron temppuilusta vaiko sittenkin raskaudesta. Raskaustestien ostaminen ihan kaiken varalta tulee tutuksi epäsäännöllisen kierron kanssa.

6. Olet koettanut parantaa kiertoasi itse. Olet noudattanut terveellisempiä ruokavalioita, kokeillut kasviperäisiä lisäaineita ja meditaatiosovelluksia. Kaikista yrityksistäsi huolimatta kiertosi ei ole muuttunut juuri ollenkaan, jos yhtään.

7. Epäsäännöllinen kuukautiskierto tarkoittaa aina tovin juttutuokiota aiheesta uuden gynekologin kanssa. Joudut selittämään, miten aihetta on aiemmin käyty läpi ja tutkittu ja saatat silti joutua suostumaan jälleen uusiin tutkimuksiin.

8. Olet kyllästynyt siihen, miten muut koettavat diagnosoida sinua. Vaikka olet tuntenut kehosi koko elämäsi ajan ja joutunut pärjäämään epäsäännöllisen kiertosi kanssa, ihmiset silti käyttäytyvät kuin tietäisivät hoitokeinon tilanteeseen ja kuin kaipaisit hoitoa ja parannusta. Kuukautisesi kuitenkin edelleen tulevat, vain myöhemmin kuin muilla ja Cosmopolitanin mukaan on törkeää, että ihmiset käyttäytyvät kuin sinussa olisi jotain korjattavaa.

9. Olet kyllästynyt kuulemaan kuinka ”onnekas” olet, kun sinulla on harvemmin kuukautiset. Kuukautiset eivät juuri kenenkään mielestä ole hauska asia, mutta ei sekään ole mukavaa, että kuukautiset tulevat neljä kertaa vuodessa ja samalla koettaa ratkaista emättimen mysteeriä ja selvittää, mistä se johtuu.

10. Olet todella kiitollinen hormonaalisesta ehkäisystä. Tieto siitä, että on olemassa tapa saada säännöllisemmät kuukautiset ja tasapainottaa hormoneja tekee sinut kiitolliseksi. Sinun on vaikea kuvitella eläväsi ilman jotain, mikä parantaa elämääsi niin merkittävästi. On oma päätöksesi, kuinka pitkään haluat ehkäisyä käyttää, mutta et pidä sitä koskaan itsestään selvänä, että sinulla on sellainen vaihtoehto.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia