Hetken mielijohteesta toimimisella on vaikutuksensa parisuhteessa.

Jos sinulla on taipumusta tehdä impulsiivisia ja spontaaneja ratkaisuja sekä päätöksiä, kannattaa rinnalle koettaa löytää samanlaisen luonteen omaava kumppani.

Journal of Research in Personality -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan mitä erilaisempi impulsiivisuuden suhteen olet kumppanisi kanssa, sitä alhaisempi voi tyytyväisyys parisuhteessa olla.

Jos taas sekä sinä että kumppanisi pidätte hetken mielijohteesta tehdyistä päätöksistä hetkessä eläen, on suhde todennäköisesti onnellisempi.

Tutkijat selvittivät impulsiivisuuden vaikutusta keräämällä joukolta pariskuntia käytökseen ja omaan raportointiin pohjautuvia mittauksia impulsiivisuudesta. Tämän jälkeen he asettivat keräämänsä tiedot kolmea hypoteesia vastaan.

Hypoteesit olivat:

1. Jos toinen osapuoli on impulsiivinen, parisuhteen laatu kärsii.

2. Jos pariskunnan osapuolien impulsiivisus vastaa toisiaan, se vaikuttaa positiivisesti suhteeseen.

3. Mitä erilaisempia pariskunnan osapuolet ovat impulsiivisuuden suhteen, sitä huonompi heidän suhteensa laatu on.

Tutkimus osoitti, että koska kummankin osapuolen luonne on samankaltainen (toimi ensin, ajattele myöhemmin), olivat he sopivampia toisilleen ja todennäköisemmin onnellisempia kuin pari, joissa toinen oli impulsiivinen ja spontaani ja toinen ei.

Tämä ei tarkoita sitä, että suhde pitäisi lopettaa, jos mahdollinen oma kumppani ei ole impulsiivinen ja sinä olet. Tutkimustulos voi kuitenkin auttaa selittämään, miksi toisen erilaisuus voi toisinaan ärsyttää.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health