Tutkimuksen mukaan nuoret aikuiset ovat myös onnellisempia kuin vahemmat ikäryhmät.

Nykypäivän alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset ovat hieman onnellisempia kuin minkään aiemman sukupolven nuoret aikuiset olivat saman ikäisenä, käy ilmi tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan alle kolmekymppiset ovat myös ylipäänsä onnellisempia kuin kypsät aikuiset.

San Diegon osavaltionyliopiston tutkimuksessa analysoitiin tietoja yli 30 vuoden ajalta tutkien onnellisuuden suuntauksia lähes 1,3 miljoonan amerikkalaisen avulla. Huffington Postin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että vanhemmat aikuiset ovat vähemmän tyytyväisiä kuin he olivat aiemmin.

Tutkimukseen osallistuneet 13-96-vuotiaat arvioivat olivatko he todella onnellisia, melko onnellisia tai eivät juuri onnellisia. Tulokset osoittavat, että yli 30-vuotiaat eivät ole enää nuorempia ikäluokkia onnellisempia.

Tutkijoiden mukaan syy onnellisuuden laskulle voi olla odotuksissa; nuorempana on korkeat odotukset tulevaisuudelta, mutta aikuistuessa hiljalleen tajuaa, ettei itselleen asettamia tavoitteita välttämättä saavuttanutkaan.

”Odotusten ollessa niin korkealla, voi väistämätön lopputulos olla alhaisempi onnellisuus aikuisuudessa”, tutkimusta johtanut Jean Twenge kommentoi.

”Isot unelmat tuntuvat mainiolta nuorena tai nuorena aikuisena. Jossain vaiheessa parikymppisten loppuvaiheella useimmat alkavat tajuta, ettei todellisuus vastaakaan unelmia”, hän lisäsi.

Huffington Postin mukaan data osoitti, että 18-29-vuotiaista 30 prosenttia oli todella onnellisia 2010-luvulla, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin 1970-luvulla. Nykypäivän teinit ovat myös onnellisempia kuin aiempien sukupolvien teinit.

Twingellä on teoria, jonka mukaan parempi käsitys individualismista voi olla tekijä siinä, miksi nykysukupolven nuoret ovat onnellisempia. Yhteiskunta on kehittynyt eikä yhdenmukaisuus ole enää valtasuuntaus.

Individuaalisuus tuo nuorille onnellisuutta, mutta se ei ole enää niin suuri tekijä ikääntyessä.

”Individualismi tuntuu hyvältä, kun olet nuori aikuinen – se on loputtomien mahdollisuuksien ja vapauden maailma”, Twenge kertoi Huffington Postille.

”Elämme todella nuorisoon keskittyneessä kulttuurissa. Kaikki nuoriin liittyvä on siistiä. Muutama vuosikymmen sitten statusta oli olla vanhempi, jolla on töitä ja lapsia. Nykyisin se nähdään mälsänä – ideaalia on olla nuori ja vapaa ikuisesti”, Twenge lisäsi.

Ei ole kuitenkaan tieteellistä tapaa todeta, miksi nuorten aikuisten onnellisuus kukoistaa aiempiin vuosiin verrattuna. Huffington Postin mukaan kyse ei vaikuta olevan sukupolvien välisestä kuilusta, vaan enemmän kulttuurisesta muutoksesta.

”Sikäli kuin oli huomattavissa, erilaiset suuntaukset ikäryhmien onnellisuudessa pätevät eri sukupolviin”, Twenge sanoi.

Huffington Postin mukaan kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen voi kontrolloida omaa onnellisuuttaan. Tietoiset valinnat, kuten rahan käyttäminen kokemuksiin, kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen ja jopa lemmikin kanssa leikkiminen lisäävät onnellisuutta ja ne ovat iättömiä mahdollisuuksia – siitä on syytä olla onnellinen.

Lähde: Huffington Post