Maailman terveysjärjestö WHO:n alaisen laitoksen tutkimus paljasti erittäin kuumien juomien vaikuttavan syöpäriskiin.

Kielen polttaminen ei ole ainoa sivuvaikutus, joka todella kuumien juomien nauttimisella voi olla. Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC on julkaissut selvityksen, jonka mukaan erittäin kuumien juominen nauttiminen voi nostaa riskiä sairastua syöpään.

Women’s Healthin mukaan 23 kansainvälistä tiedemiestä analysoi kaiken saatavilla olevan datan kuumien juomien, kuten kahvin ja teen, karsinogeenisuudesta. Tutkijoille kävi ilmi, että mikä tahansa yli 65-asteinen juoma on ihmisille luultavasti karsinogeeninen, syöpää aiheuttava.

Kuuman juoman nauttiminen voi aiheuttaa palovammoja sen kulkiessa kohti vatsaa ja voi näin tehdä sinusta alttiimman ruokatorven syövälle – vaikka nauttisit terveellistä yrttiteetä, Women’s Health kertoo.

Maailman terveysjärjestö WHO:n alaisen IARC:n selvityksen valossa onkin hyvä idea kiinnittää huomiota siihen, kuinka kuumana nautit kuumat juomasi. Vesi kiehuu tunnetusti sadassa asteessa, joten asiantuntijat suosittelevat antamaan kahvisi tai teesi jäähtyä muutaman minuutin, jotta sen karsinogeeninen riski poistuu.

IARC:n tutkimus julkaistiin The Lancet -journalissa ja voit lukea siitä lisää täältä.

Lähde: Women’s Health