Oletko koskaan ajatellut, miten paljon terveysvaikutuksia on tässä karvaan makuisessa hedelmässä? Ennen kuin irvistät, lue pieni tietoisku greipin monipuolisista vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin. Saatat innostua kokeilemaan greippiä jopa tänään!

Kuva: Pixabay

Auttaa painonhallinnassa

  • Greipissä itsessään on nälän hillintää aikaansaavia ainesosia ja se sisältää paljon kuitua, joka täyttää vatsaa.
  • Greippi tehostaa aineenvaihduntaa ja useassa tutkimuksessa on todettu greipin edesauttavan mm. suoliston toimintaa, näin ollen se helpottaa ummetusta ja vatsan turvotusta.
  • Puolikas greippi ennen ateriaa ehkäisee syömästä liian isoa annosta.

Lisää vastustuskykyä, ehkäisee sairauksia ja ylläpitää terveyttä

  • Greipissä on paljon C-vitamiinia, joka tunnetustikin on hyvä ehkäisemään flunssaa, C-vitamiini auttaa myös mieltä pysymään virkeänä ja ihoa kauniina.
  • Greippi auttaa nukahtamaan ja nukkumaan paremmin, tämän aikaan saa greipin sisältämä tryptofaani. Kun nukut paremmin, toimii myös elimistösi paremmin ja taistelee tehokkaammin tauteja vastaan.
  • Greipin flavonoidit auttavat kehoasi voimaan paremmin ja niiden yhteys on tutkimuksissa todettu diabeteksen ehkäisyyn. Greippi sopii myös diabetesta sairastavalle, sillä se auttaa pitämään verensokeria kurissa, vähentäen tärkkelyksen määrää elimistössä.
  • Vaikka greippi mielletään hapokkaana hedelmänä, se kuitenkin emäksisöi kehoa, eli poistaa elimistön happamuutta. Tutkimuksissa on todettu happaman kehon olevan alttiimpi sairauksille.
Kuva: Pixabay

Kuinka greipin voi nauttia?

Niin kuin alussa todettu, saattaa greipin karvas maku olla esteenä sen hyödyntämiselle. Greippiä voi kuitenkin nauttia monella tapaa. Sen voi esimerkiksi puristaa tuoreeksi greippimehuksi ja halutessaan voi mehuun voi lisätä vettä, joka lieventää voimakasta makua. Tätä greippimehun ja veden sekoitusta voit nauttia pitkin päivää, vaikka ruoka- ja janojuomana. Voit myös juoda greippimehua pieninä shotteina, ota pieni greippimehushotti ennen jokaista päivän ateriaa.

Makunystyrät tottuvat ajansaatossa karvaaseen makuun, voit muutaman päivän kokeilla syödä muutaman greippilohkon. Myöhemmin makunystyröiden tottuessa greippi alkaa maistua jopa makealta. Kokeile vaikka itse! Kun suusi on tottunut greippiin, voit nauttia päivässä puolikkaan tai kokonaisen greipin.

Lähde: Organic Facts