Kenties hieman yllättäen, yöunien pituus ei ole yksi niiden laatua määrittelevä tekijä.

Lähes jokainen tietää, että olisi tärkeää nukkua kunnon yöunet. Aiemmin tutkimukset ovat esimerkiksi tuoneet ilmi, että vähäinenkin yöunien menettäminen voi lihottaa (yksi tutkimus selviti jopa, kuinka paljon enemmän unenpuutteesta kärsiessä voi syödä) ja huonot yöunet voivat haitata jopa parisuhdetta.

Vaikka moni tietäisikin hyvien yöunien tärkeyden, voi hyvien yöunien määritelmä sen sijaan olla pieni mysteeri. Enää sen ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä National Sleep Foundation toteutti arvion 277 tutkimuksesta selvittääkseen, mitkä tekijät ovat laadukkaiden, hyvien yöunien määritelmä ja julkaisi aiheesta raportin tammikuussa 2017.

Good Housekeepingin mukaan National Sleep Foundation löysi neljä määrittelevää tekijää laadukkaille yöunille ja kenties yllättäen, yksikään niistä ei liittynyt yöunien pituuteen

Jos alla olevat tekijät pätevät sinun yöuniesi kohdalla, voit huokaista helpotuksesta ja tietää nukkuvasi laadukkaalla tavalla:

1. Nukahtamiseen menee puoli tuntia tai vähemmän.

2. Heräät korkeintaan kerran yön aikana.

3. Jos heräät keskellä yötä, nukahdat uudelleen 20 minuutin kuluessa.

4. Olet unessa vähintään 85 prosenttia ajasta, jonka vietät sängyssä.

Aiemmin olemme kertoneet tutkimuksesta, joka selvitti parhaan ajan mennä nukkumaan. Voit lukea siitä lisää täällä ja National Sleep Foundationin raporttiin sen sijaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Toteutuvatko nämä tekijät sinun yöuniesi kohdalla? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia