Ravitsemusterapeutin vinkeistä voi olla iloa ja apua kilojaan karistaville.

Lounas voi tuntua kaikista vähiten houkuttelevalta päivän aterioista, etenkin jos syö edellisen päivän päivällisen tähteitä, syö yksin tai liikenteessä. Ravitsemusterapeutti Lauren Harris-Pincusin mukaan jos sinulla on kiire ja stressiä, voi lounas olla myös se ateria, joka sabotoi dieettisi.

”Lounasta pitääkin suunnitella ja valmistella hieman enemmän”, Harris-Pincus kertoi.

Women’s Healthin mukaan ravitsemusterapeutti onnistui laihduttamaan yli 20 kiloa ja on pitänyt kilot poissa tekemällä yksinkertaisia muutoksia ateriasuunnitelmiinsa. Alta voitkin lukea Harris-Pincusin vinkit, miten hallitset lounaan parhaimmalla tavalla.

Jos syöt ulkona, valitse paikka tuntia etukäteen

Harris-Pincus neuvoo hakemaan lounaasi tuntia aiemmin – ennen kuin vatsasi alkaa murista – tai päättämään minne menet lounaalle ja pitämään päätöksestä kiinni. Appetite-journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka tilasivat lounaansa 45 minuuttia ennen syömistä, söivät 145 kaloria ja 8,9 grammaa rasvaa vähemmän, keskimäärin, kuin he, jotka päättivät lounaansa juuri ennen syömistä.

”Pitäydyn tavoitteissani paljon todennäköisemmin, kun en ole todella nälissäni”, ravitsemusterapeutti sanoi.

Älä oleta lounaasi pitään sinua kylläisenä kello 16 asti

Kun edessä on pitkä työpäivä, jotkut kasaavat lautasensa kukkuralleen lounasaikaan jaksaakseen päivälliseen asti. Women’s Healhtin mukaan lisäsiivut lihaa tai juustoa leivälläsi lisäävät kalorien määrä, mutta eivät auta sinua jaksamaan. Harris-Pincus suositteleekin syömään lounaalla sen verran, että saat energiaa ja pidä työpisteelläsi terveellisiä naposteltavia (omenoita, banaania, manteleita – esimerkiksi) loppupäivän pientä purtavan himoa varten.

Laita ensimmäisenä lautasellesi kasviksia

Jos menet työpaikan ruokalaan (tai miksei noutopöydänkin pariin), laita lautasellesi ensimmäisenä kasviksia tai salaattia (jos ruoka annostellaan, pyydä tupla-annos, jos niissä kitsastellaan). Kasvisten ja vihannesten pitäisi viedä puolet lautasestasi.

”Kun olet onnistunut siinä, voit sitten katsoa muita vaihtoehtoja”, ravitsemusterapeutti opasti.

Ajattele muutakin kuin salaattia

Pikainen kauppareissu ja valmistelua sunnuntaina ja voit ottaa töihin mukaan terveellisiä, laihdutusystävällisä aterioita, joita jopa syöt mielelläsi – kaikki eivät voi elää lehtikaalin ja porkkanoiden avulla.

”Minä tykkään tehdä joukon aterioita viikon varrelle suikaloimalla grillatun kanan, lisäämällä kvinoaa tai tummaa riisiä, papuja ja tomaattia tai muita maukkaita kasviksia, jotka pysyvät tuoreina”, Harris-Pincus kertoi esimerkkinä omista lounasvalmisteluistaan.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia