Naiset nukkuvat miehiä enemmän – heräävät silti huonommalla tuulella

Suomalaisnaiset ovat eniten nukkuvien joukossa yli 7 tunnin yöunilla.

Naiset ympäri maailman nukkuvat miehiä enemmän, käy ilmi Sleep Cycle -sovelluksen keräämistä tilastoista. Sovellus keräsi tietoja miljoonalta käyttäjältä 50 maasta yhdeksän kuukauden ajan, mistä selvisi, että 16-55-vuotiaat naiset nukkuvat miehiä enemmän.

Sleep Cycle on herätyskellosovellus, joka kerää tietoja käyttäjien unirytmeistä tunnistaakseen optimaalisen heräämisajan. Sleep Cyclen mukaan suomalaisnaiset ovat eniten nukkuvien joukossa, sillä yhdessä alankomaalaisten ja uusiseelantilaisten kanssa he nukkuvat keskimäärin 7 tuntia ja 41 minuuttia yössä.

Vähiten nukuttuja tunteja kellottavat japanilaisnaiset, 5 tuntia 56 minuuttia. Japanilaismiehet nukkuvat sitäkin vähemmän, 5 tuntia ja 45 minuuttia.

Vaikka naiset nukkuvat miehiä enemmän, heräävät he huonommalla tuulella arkisin kaikissa muissa maissa paitsi Kolumbiassa, Portugalissa ja Ukrainassa. Japanilaiset ovat sukupuolesta huolimatta huonoimmalla tuulella herätessään, mikä voi selittyä vähäisillä yöunilla.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että naisilla on taipumusta tehdä enemmän asioita yhtä aikaa ja käyttää enemmän aivojaan, minkä takia he tarvitsevat enemmän unta. Huolimatta siitä, että naiset nukkuvat miehiä enemmän, ei osa välttämättä saa tarpeeksi lepoa, mikä voi selittää huonolla tuulella heräämisen.

Mieliala ei ole ainoa asia, mikä voi kärsiä riittämättömistä yöunista, sillä se on yhdistetty vakaviin terveysongelmiin naisten kohdalla, kuten masennukseen ja isompaan riskiin sairastua aivoverenkiertohäiriöön.

Lähde: Quartz


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.