Miesten kohdalla huoliteltu ulkonäkö ei vaikuttanut samalla tavalla kuin naisten.

Luonnollisempi tyyli on ollut suosiossa; meikittömät selfie-kuvat keräävät tykkäyksiä sosiaalisessa mediassa, omien ryppyjen, pisamien ja syntymämerkkien hyväksyminen on trendikästä ja kuvankäsittelyä paheksutaan.

Työelämässä sama ei kuitenkaan toistu. Women’s Healthin mukaan tutkimus on paljastanut, että hyvin laittautuneet naiset tienaavat keskimäärin 6 000 dollaria (noin 5 400 euroa) enemmän kuin naiset, jotka vaikuttavat käyttävän vähemmän aikaa ulkonäköönsä.

Tutkimus pohjautuu käynnissä olevaan kyselyyn, johon on ottanut osaa 14 000 aikuista. Kyselyyn osallistuneilta kysyttiin heidän työstään, tuloistaan sekä siitä, kuinka kauan käyttävät aikaa ehostautumiseen samalla, kun heidän ulkonäköään arvioitiin.

Tutkijat paljastivat, että luonnostaan viehättäväksi mielletyt naiset tienasivat paljon enemmän kuin epäviehättäväksi mielletyt naiset. Tämän lisäksi ne naiset, joita ei mielletty luonnostaan viehättäväksi, mutta jotka vaikuttivat panostavan ulkonäköönsä, tienasivat merkittävästi enemmän kuin vähemmän laittautuneet naiset.

Women’s Healthin mukaan kysely selvitti myös, että miesten keskuudessa laittautumisella ei ollut niin väliä.

”Naisten kohdalla suurin osa viehättävyyden edusta tulee laittautumisesta. Miesten kohdalla vain puolet viehättävyydestä on laittautumisen ansiota”, yksi tutkija kommentoi.

Tutkimus julkaistiin Research in Social Stratification and Mobility -journalissa. Voit lukea siitä lisää täältä.

Lähde: Women’s Health