Vanhempien tapaaminen voi olla ahdistava ja kuumottava tilanne, mutta sitä voi onneksi helpottaa eri tavoin.

Kun omaa poikaystävää on viemässä ensimmäistä kertaa omien vanhempien luokse näytille, haluaa poikaystävän tuntevan olonsa mukavaksi. On kuitenkin aina mahdollista, että hänelle tulee olo kuin hän olisi turistina oudossa maassa, jossa puhutaan outoa kieltä ja on outoja tapoja.

Tällainen pätee etenkin juhlapyhinä, jotka ovat otollista aikaa esitellä miekkonen omalle perheelle. Siksi onkin hyvä tehdä hieman valmistelevia tehtäviä sekä vierailua ennen että sen aikana.

Jotta poikaystävän esittely perheelle vaikkapa joulunpyhinä menee sujuvasti, kannattaa koettaa näitä vinkkejä:

1. Kerro perheen perinteistä ja tavoista

Jos perheelläsi on joitakin tiettyjä tapoja ja perinteitä, jotka tehdään aina jouluisin, kannattaa niistä kertoa ennen vierailua poikaystävälle, jotta hän tietää, mitä on luvassa. Näin ne eivät pääse tapahtuessaan yllättämään ja poikaystävälle ei tule olo, että hän ei kuuluisi joukkoon.

2. Kerro sisäpiirin vitsien ja juttujen taustatarinat

Jokaisella perheelä on omia keskinäisiä vitsejään, tarinoitaan ja keskinäisiä vinoiluja. Tällaisen tullessa ilmoille on syytä kertoa jutun taustalta oleva tarina alusta asti. Tälläkin estetään sitä, että poikaystävä tuntisi olonsa ulkopuoliseksi, kun hän ei tiedä, mikä jutussa oli esimerkiksi niin hauskaa. Sen lisäksi taustatarinoiden kertominen ja juttujen muistelu on muista paikalla olevista vain mukavaa.

3. Vaihtakaa lahjat etukäteen

Ensimmäisen joululahjan avaamisen seuraaminen voi olla uudessa suhteessa jo valmiiksi kuumottava tilanne ja toisen osapuolen vanhempien ja perheen läsnäolo vain tekee siitä tukalamman. Tästä syystä kannattaakin tehdä lahjojen vaihto etukäteen ihan vain kahden kesken.

Lähde: Women’s Health