Näillä vinkeillä pidät kuntoilun osana matkaasi.

Lennolta, junasta tai linja-autosta melkein myöhästyminen ei ole loma-ajan ainoa kerta, kun sinun pitäisi hikoilla. On ymmärrettävää, että on vaikeaa olla motivoitunut, kun ympärillä on hyvää ruokaa sekä loma-ajan juhlia ja matkasuunnitelmat siihen lisättynä on houkuttelevaa unohtaa oma treenirutiini.

Jos et ole viettämässä loma-aikaa personal trainereista koostuvan perheen kanssa, koeta näitä yksinkertaisia vinkkejä pitääksesi treenit osana lomaasi:

Vaeltele toiseen terminaaliin

Onko lento myöhässä? Käy reippaalla kävelylenkillä ympäri lentokenttää, sanoo personal trainer Monica Nelson. Hyvät painot saat matkatavaroista.

Venyttele lennon jälkeen

Pitkän matkan jälkeen lihakset tuntuvat olevan pahemmin jumissa. Pidä alaselän jumi loitolla venyttelemällä, kun pääset portille. Taivuta itseäsi lantion kohdalta alapäin ja halaa polviasi ja keinu sivulta sivulle, Nelson ohjeistaa. Perille päästyäsi auta kroppaasi kahdella jooga-asennolla, alaspäin katsova koira, vuoriasana, tai lapsen asento, balasana.

Pakkaa oikeat välineet

Voit unohtaa käsipainot, mutta on muita, kevyitä välineitä, joita voit ottaa mukaasi. Paras vaihtoehto on hyppynaru. Nelsonin mukaan hyppynarulla hyppiminen polttaa eniten kaloreita minuuttia kohden kuin mikään muu cardioliikunta. Sen lisäksi esimerkiksi vesipulloista saa kätevät käsipainot, kun ne on täytetty vedellä.

Tutki paikallisia liikuntamahdollisuuksia

Loma-aikoina monet matkustavat ja sitä voi itse käyttää hyväkseen omassa määränpäässään. Selvitä tarjouksia fitnesstunneille tai soita muutamiin keskuksiin ja kysy, tarjoavatko he mitään kokeilutarjouksia ensikertalaisille, Nelson sanoo. Salit voivat olla melko autioita loma-aikoina, joten mahdollisuudet jonkin uuden ja halvan tunnin löytämiseksi ovat hyvät.

”Vältyt syyllisyyden tunteelta, kun et skippaa treeniä ja pääset ehkä koettamaan jotain uutta tuntia. On myös mahdollista, että haluat päästä talosta tai hotellista ulos muutenkin”, Nelson kertoo.

Nopeasti ja kovasti ilman välineitä

Voit saada todella hyvän treenin tehtyä, vaikka et pakkaisi mitään välineitä mukaan, jos teet yksinkertaisia, omaa painoa hyödyntäviä harjoituksia. Herää puolta tuntia ennen muita tekemään kiertoharjoittelua.

”Tämä on aika tehdä koko kroppa korkealla intensiteetillä. Sinulla ei ole paljon aikaa ja haluat kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten jokainen minuutti on tärkeä”, Nelson selittää.

Personal trainerin yksinkertainen kiertoharjoitteluohjelma on seuraavanlainen: tee haarahyppyjä, punnerruksia, lankkuja, askelkyykkyjä ja muutama burpee ja toista setti kaksi tai kolme kertaa.

Lähde: Women’s Health