Mantelit voivat auttaa pääsemään eroon vatsarasvasta – näin paljon niitä pitäisi syödä päivittäin

Mantelien syöminen voi auttaa laihduttajaa karistamaan etenkin vatsarasvaa.

Manteleiden syömisellä on monia hyviä puolia: ne voivat auttaa laskemaan verenpainetta, pitämään kylläisenä, antavat paljon kuitua ja proteiinia ja niitä voi helposti napata mukaan naposteltavaksi välipalaksi.

Women’s Health kertoo niiden syömiselle olevan nyt yksi hyvä syy lisää: ne voivat auttaa sinua mahtumaan paremmin farkkuihisi. Journal of Nutrition -julkaisussa ilmestynyt tutkimus on löytänyt yhteyden päivittäisen manteleiden syömisen ja laihduttamisen väliltä etenkin vatsarasvan suhteen.

Tutkimuksessa seurattiin 86 ylipainoista tai liikalihavaa henkilöä, jotka noudattivat vähäkalorista ruokavaliota 12 viikkoa. Osa osallistujista söi 35 grammaa kuivapaahdettuja, kevyesti suolattuja manteleita päivittäin ja osalla mantelit eivät kuuluneet ruokavalioon.

Tutkimuksessa selvisi, että manteleita syöneet menettivät enemmän rasvaa ja vatsarasvaa kuin he, jotka eivät syöneet manteleita. Women’s Heathin mukaan manteleita syöneillä vatsarasvan määrä väheni yli prosentin, kun taas mantelittomat osallistujat menettivät vatsarasvaa vähemmän kuin puoli prosenttia.

Tutkijoiden mukaan vatsarasvaan iskevä vaikutus voi liittyä manteleiden korkeaan tyydyttämättömien rasvojen määrään.

”Tyydyttämättömillä rasvoilla on korkeat rasvojen hapettumismäärät, jotka voivat etusijassa vähentää sisäelinten ympärille kertyvää (viskeraalista) rasvaa”, tutkijat totesivat.

Ennen kuin alat popsia pussillista manteleita, on syytä muistaa kuitenkin se, että tutkimuksen aikana vatsarasvasta paremmin eroon päässeet osallistujat söivät vain 35 grammaa manteleita päivässä, mikä piti heidän kalorimääränsä aisoissa.

Women’s Health myös muistuttaa, että osallistujat noudattivat vähäkalorista ruokavaliota, joten he olisivat laihtuneet huolimatta siitä, söivätkö manteleita vai eivät. Tästä huolimatta jos sinulla on aikeena kutistaa vatsan seutua, voi manteleiden ottaminen osaksi terveellistä ruokavaliota olla hyvä idea.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Women’s Health