Jokaisella kolottaa välillä sokerihammasta, jolloin monella tulee syötyä liian paljon makeaa.

On monia syitä, joiden takia sokerin syömistä kannattaisi välttää tai edes vähentää. Kun tekee mieli makeaa, voi syödä sellaisia herkkuja, jotka maistuvat makealle jonkin muun kuin sokerin takia.

Ennen kuin seuraavan kerran syöt liikaa sokeriherkkuja, lue ensin tästä alta peräti kahdeksan eri syytä miksi sitä ei kannata tehdä:

1. Sokeri vanhentaa

Sokeri saa solut kutistumaan, kuolemaan ja tulehtumaan. Se myös hajottaa ihossa olevaa kollageenia. Kollageeni tekee ihosta täyteläisen ja kiinteyttävää sitä, joten kun sokeri vahingoittaa sitä, iho näyttää sen jälkeen vanhemmalta.

2. Sokeri nostaa painoa

Piilosokeria on monissa tuotteissa. Jo se, että sokeri nostaa painoa, on hyvä syy selvittää, kuinka paljon sokeria on eri tuotteissa, joissa sitä ei välttämättä edes ajatellut olevan.

3. Sokeri on tyhjiä kaloreita

Sokerissa ei ole ravinteita, mutta se on silti täynnä kaloreita.  

4. Sokeri vahingoittaa maksaa

Sokeri ei tee hyvää maksalle. Liika sokeri muuttuu maksassa rasvaksi. Jos sitä kertyy maksaan liikaa, syntyy ns. rasvamaksa, jolloin on esimerkiksi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

5. Sokeri tekee kiukkuiseksi

Sokeri nostaa verensokerin nopeasti korkealla, mutta se myös laskee nopeasti. Tuollainen heittely tekee kiukkuiseksi. Kun on syönyt sokeria, sitä tekee sen jälkeen entistä enemmän mieli. Jos sitä ei syö lisää, voi tulla kiukkuiseksi.

6. Sokeri on täynnä kemikaaleja

Sokeria käsitellään monella eri tavalla ennen kuin siitä tulee valkoista. Sokeri on siten täynnä monenlaisia kemikaaleja, joilla siitä on saatu yhtenäistä ja jauhemaista, jollaisessa muodossa monet meistä sitä ostavat.

7. Sokeri nostaa kolesterolia

Sokeri nostaa triglyseridiarvoja, kun taas vihannekset sekä hyvät proteiinit ja rasvat alentavat triglyseridejä. Kun nuo arvot nousevat, tarkoittaa se sitä, että kolesteroliarvot nousevat.

8. Sokeri pilaa aineenvaihdunnan

Kun syö sokeria, aineenvaihdunta hidastuu. Se aiheuttaa painonnousua, diabetesta, sydänsairauksia ja paljon muuta.

Lähde: Allwomenstalk