Chia-siemenet ovat äärimmäisen terveellisiä.

Eräs viime vuosien trendikkäimmiksi nousseista välipaloista on chia-siemenistä tehty vanukas, eli tuttavallisemmin chia-vanukas.

Ruoka soveltuu erityisen hyvin aamiaiseksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Chia-vanukas on todella nopea tehdä, siihen voi tehdä paljon erilaisia variaatioita erilaisten maitojen ja lisukkeiden avulla, ja se on myös todella terveellinen ruoka.

Tee chia-vanukas esimerkiksi kaura-, manteli- tai kookosmaitoon, ja lisää valmiin vanukkaan päälle marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai hedelmäsosetta.

Mitä hyötyjä chia-vanukas sitten pitää sisällään?

 1. Paljon hyviä ravintoaineita
  Chia-siemenet ovat pullollaan ravintoaineita, kuten proteiinia, kuitua, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä, vitamiineja ja omega-3-rasvahappoja.

 2. Pullollaan antioksidantteja
  Siemenet sisältävät myös antioksidantteja, jotka auttavat kehoasi taistelemaan esimerkiksi syöpää vastaan, auttavat pitämään sydämesi ja maksasi kunnossa ja ehkäisevät tulehdustiloja kehossasi.

 3. Auttavat laihtumaan
  Siementen sisältämä proteiini ja kuitu auttavat myös laihduttajia, sillä ne auttavat pitämään sinut pitkään kylläisenä.

 4. Hyviä sydämelle
  Siementen kuitu ja omega-3-rasvahapot ovat erinomaisia sydämen terveydelle. Ne auttavat muun muassa alentamaan huonoa kolesterolia, ja voivat auttaa laskemaan kohonnutta verenpainetta.

 5. Ehkäisevät osteoporoosia
  Chia-siemenet sisältävät myös kalsiumia ja magnesiumia, jotka auttavat pitämään luut kunnossa.

 6. Laskevat verensokeria
  Chia-siementen säännöllinen syönti voi myös auttaa laskemaan verensokeria, ja auttaa siten kakkostyypin diabeteksen hoidossa.

  Kuulostaa aika houkuttelevalta, vai mitä?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Healthline