Lämpömittarin painuttua pakkasen puolelle, ovat monet kuntoilleet enemmän sisätiloissa.

Jos haluat kuluttaa enemmän kaloreita, kannattaa unohtaa sisällä kuntoileminen ja suunnata pakkasesta huolimatta ulos. PureWow on nimittäin kertonut tutkimuksesta, jonka mukaan ulkona kuntoilu talven aikana voi polttaa enemmän kaloreita.

New Yorkin osavalitonyliopistoon kuuluvan University at Albanyn tutkimus selvitti, että -5–10 asteessa pitkillä kävelyillä käyneet henkilöt kuluttivat 34 prosenttia enemmän kaloreita kuin he, jotka kävivät pitkillä kävelyillä lämpimämmässä säässä. PureWow’n mukaan tämä lisääntynyt kalorien polttaminen johtuu siitä, että kylmällä ilmalla vartalon täytyy kuluttaa lisää energiaa pysyäkseen lämpimänä.

Tutkimukseen osallistui sekä miehiä että naisia, joista juuri naisista suurin osa laihtui enemmän samalla, kun heidän lihasmassansa kasvoi. Tätä ei tapahtunut tutkimukseen osallistuneiden miesten keskuudessa.

”Naiset pystyivät paremmin käsittelemään kylmää säätä kuin miehet, koska keskimäärin naisilla on enemmän rasvaa vartalossaan ja he voivat käyttää näitä rasvavarastoja polttoaineena liikunnalle”, tutkimuksen tekoon osallistunut antropologi Cara Ocobock kommentoi.

Kaiva siis luistimet tai sukset esiin tai laita talvikengät jalkaan, pukeudu säähän sopien ja lähde ulos liikkumaan! Tutkimukseen sen sijaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Lähde: PureWow