Rakkauden voi määritellä monella eri tavalla. Jokaisella on oma mielipide siitä, milloin ei ole enää kyse pelkästä ihastumisesta, vaan rakastumisesta. Jotkut uskovat rakkauteen ensisilmäyksellä.

Nainen.comin aiemmassa uutisessa kerrottiin mitkä ovat 10 tieteellistä merkkiä siitä, että on rakastumassa. Sitäkin on käsitelty aiemmin, voiko ensisilmäyksellä rakastua. Mutta jos jokainen saa itse määritellä, onko missä vaiheessa rakastunut, niin voidaan vertailla rakastuvatko naiset vai miehet nopeammin.

Joten kummat rakastuvat nopeammin? Naiset vai miehet?

Miehet saattavat sanoa naisia nopeammin nuo maagiset sanat: ”Rakastan sinua”. Siinä vaiheessa naiset voivat edelleenkin miettiä, onko mies hänen sielunkumppaninsa.

Tutkimuksen mukaan naiset tarvitsevat enemmän aikaa saadakseen mieheen luottamuksen, koska naisen alitajunnasta löytyy ns. biologinen pakko löytää lapsilleen sopiva isäehdokas. Siksi nainen on vasta valmis rakastumaan, kun hänen emotionaaliset tarpeensa täyttyvät.

Erään suhdevalmentajan mukaan se onkin parasta, että suhteen alussa edetään hitaasti. Jos nainen on heti alussa vähän liiankin innokas, voi se olla huono merkki, koska silloin naisella voi olla vääriä kuvitelmia siitä millainen mies on.

Näin sanoo tiede siitä, milloin rakastutaan ja miten se eroaa naisten ja miesten kesken

Tiede sanoo, että rakastuminen tapahtuu vasta noin 18 kuukauden jälkeen siitä, kun on tutustuttu. Kun tästä on kysytty suoraan miehiltä ja naisilta, sen mukaan miehet kuitenkin rakastuvat noin 88 päivän kuluessa ja naiset 134 päivän kuluessa siitä, kun suhde on alkanut.

Miehet saattavat rakastua naisia nopeammin, koska miehet ja naiset kokevat usein keskinäisen kemian eri tavalla. Miehet ovat kuin kaasupolttimia, jotka rakastuvat nopeasti ja tulisesti. Naiset taas ovat kuin uunia, joita on ensin lämmitettävä hitaasti ennen lämpenemistä.  

Lähde: Yourtango