Kun käytät kuivashampoota oikein, ei huono hiuspäivä ole enää huono.

Kuivashampoo on monen naisen luottotuote. Jos hiuksia ei ole ehtinyt pestä, ne kaipaavat hieman lisää tuuheutta ja tekstuuria tai on vain muuten huono hiuspäivä, voi kuivashampoo tehdä ihmeitä.

Kuivashampoota täytyy kuitenkin osata käyttää oikein, jotta siitä saa kaiken tehon sekä hyödyn irti, ja yleiset virheet voivat johtaa siihen, että lopputulos ei olekaan toivottu. Good Housekeepingin kauneusjohtaja April Franzino listasi sivustolla seitsemän virhettä, joita kuivashampoon käytössä kannattaa välttää.

Ensimmäinen virhe: Suihkutat kuivashampoota liian lähellä päänahkaa

Franzino suosittelee, että suihkutat kuivashampoota 5-10 sentin päässä päänahastasi, jotta se ei paakkuunnu ja tuote leviää hiuksiisi tasaisesti eikä jätä liitumaisen valkoista lopputulosta. Jos käytät puuterimaista kuivashampoota, Franzino neuvoo sirottelemaan sitä lähellä päänahkaa ja hieromaan sen hiuksiin sormilla.

Toinen virhe: Käytät sitä liian paljon

Kun hiuksesi ovat rasvaiset, voi kunnon suihkaus kuivashampoota saada ne näyttämään paremmalta, mutta jos laitat sitä liikaa, on lopputulos samea ja epätasaisen värinen. Kuten niin monen muun tuotteen kohdalla, on kuivashampootakin helpompi lisätä kuin ottaa ylimääräistä pois. Siksi onkin parempi idea laittaa sitä vähän, odottaa muutama minuutti ja sitten lisätä kuivashampoota, jos hiukset vaikuttavat edelleen liian rasvaiselta.

Kolmas virhe: Laitat sitä vääriin kohtiin

Kuivashampoota ei pidä suihkuttaa ympäri päätäsi, vaan keskity muutamiin yläosan sentteihin. On hyvin mahdollista, että hiustesi alaosa ei ole rasvainen, joten kuivashampoon laittaminen sinne voi saada hiukset näyttämään jäykiltä ja kiillottomilta.

Neljäs virhe: Et hiero sitä hiuksiisi

Jos jätät hieromatta kuivashampoota hiuksiisi, se jää vain vaikuttamaan hiusten päälle eikä tee tehtäväänsä. Muista siis hieroa sitä sormenpäilläsi juurin ja päänahkaan.

Viides virhe: Hierot sitä heti, kun olet suihkuttanut sitä hiuksiisi

Ennen kuin hierot kuivashampoota hiuksiisi, anna sen hetki olla ja imeä itseensä öljyä juurista. Anna kuivashampoon vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen kuin hierot sitä ja harjaat tai kampaat hiuksesi. Franzinolla on myös oma suosituksensa siihen, milloin kuivashampoota pitäisi käyttää.

”Kuivashampoota voidaan laittaa milloin tahansa, kun hiuksesi kaipaavat virkistystä, mutta me käytämme sitä mielellään ennen nukkumaanmenoa”, Franzino kertoi.

”Hiukset imevät sitä nukkuessasi ja ne näyttävät raikkaalta aamulla”, hän jatkoi.

Kuudes virhe: Käytät väärän väristä kuivashampoota

Jos olet brunetti ja käytät vaaleaa kuivashampoota, saattaa lopputulos näyttää siltä kuin sinulla olisi liitupölyä hiuksissasi. Jos olet blondi ja valitset tumman sävyn, ovat hiuksesi eriväriset. Ole siis tarkkana, että valitset sinulle sopivan kuivashampoon, sillä nykyisin niitä on saatavilla niin blondeille, bruneteille kuin mustillekin hiuksille.

Seitsemäs virhe: Luotat kuivashampoon tehoon joka päivä

Jos käytät kuivashampoota liian usein, voi se ollakin vain haitaksi ja kuivashampoon jäämät voivat tukkia hiustuppeja. Koeta käyttää kuivashampoota vain kerran pesukertojen välissä, jotta päänahkasi saa mahdollisuuden hengittää.

Kuivashampoosta on paljon iloa myös muualla kuin hiuksissa. Voit lukea sen monikäyttöisyydestä lisää täällä.

Lähde: Good Housekeeping