Jos omistat kissan, voi se saada sinut innostumaan todennäköisemmin bondagesta.

Kissan omistaminen voi vaikuttaa yllättävällä tavalla seksuaalisiin mieltymyksiin, selviää Journal of Evolutionary Psychologyssa julkaistusta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan kissan omistajat voivat todennäköisemmin kiihottua sadomasokismista.

Independentin mukaan syy tähän on se, että kissoilla voi olla toksoplasmoosia aiheuttava Toxoplasma gondii -parasiitti, joka on ihmisissä yhdistetty pelosta, väkivallasta ja vaarasta seksuaalisesti kiihottumiseen. Noin kolmannes maailman väestöstä on saanut tartunnan ja yksi yleisimpiä tapoja saada se on lemmikkikissojen kautta.

Tutkimukseen osallistui 36 564 slovakialaista ja tshekkiläistä, joihin lukeutui sekä parasiittitartunnan saaneita ja heitä, joilla sitä ei ollut. Tutkimuksessa ilmeni, että tartunnan saaneet osallistujat kiihottuivat useammin omasta pelostaan, vaarasta ja seksuaalisesta alistumisesta.

Independentin mukaan tutkimuksessa paljastui tämän lisäksi, että tartunnan saaneilla oli suurempi viehätys bondagea ja väkivaltaa kohtaan sekä miehillä masokismia ja raiskaamista kohtaan. Parasiitti onnistuu tässä, koska seksiin liittyvät ärsykkeet ja pelkoon liittyvät ärsykkeet vaikuttavat todella samankaltaisiin aivopiireihin.

”Jopa ilman Toxoplasmaa tulee olemaan jonkinlainen suhde pelon ja seksin välillä”, tutkimusta johtanut Jaroslav Flegr kommentoi.

Vaikka toksoplasmoosi on yleinen, sitä harvoin todetaan, koska siihen liittyen ei ole juuri oireita. Toksoplasmoosin voi todeta verikokeilla.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Independent