Jos näitä kahta juomaa vertailee, on toinen toista parempi.

Kahvissa ja teessä on molemmissa hyviä puolia, mutta toinen on kuitenkin toista parempi. Brittilehti Metro listasikin 9 syytä, miksi vertailussa näiden kahden juoman välillä kahvi vie voiton.

Kuten monet kahvin ystävät tietävät, on kahvi teetä parempaa, koska…

1. Se piristää

Moni aloittaa aamunsa kahvilla ja siihen voi aina luottaa, että se virkistää ja saa sinut valppaaksi.

2. Enemmän vaihtoehtoja

Vaikka teelajeja ja -makuja on erilaisia, ei niistä saa tehtyä samalla tavalla erilaisia juomia kuin kahvista – cappucinosta latteen ja erilaisiin makukahveihin. Mustana, maidolla…

3. Sitä voi juoda kuumana tai kylmänä

… kylmänä, kuumana. Jos kahvi ehtii jäähtyä, voi sen silti hörpätä alas, mutta jäähtynyt tee ei maistu yhtä hyvälle. Ja vaikka on olemassa erilaisia jääteemakuja, on kylmissä kahvijuomissa enemmän varaa, mistä valita ja ne maistuvat paremmalle.

4. Se maistuu aina hyvälle

Laittoipa kahvin sekaan sitten maitoa tai ei, maistuu se silti yhtä hyvälle. Voiko teen kohdalla sanoa samaa? Metron mukaan ei.

5. Tyylikkyys

Siinä on jotain yksinkertaisen tyylikästä, kun juo kahvia suuresta mukista. Samaa ei voi sana teen kohdalla, kun kupissa lilluu teepussi.

6. Sitä saa kaikkialta

Missä päin maailmaa tahansa oletkin, tiedät sieltä voivan saada kahvia – ja hyvää sellaista. Teen kohdalla se ei välttämättä onnistu ainakaan niin, että saisit lempimakuasi ilman, että olet ottanut sitä kotoa mukaan.

7. Lisukkeet ovat herkullisia

Voisitko kuvitella juovasi teetä kermavaahdolla? Tuskin. Sen sijaan kahvijuoma kermavaahdolla? Nam!

8. Helpompi valmistaa

Vettä, kahvia ja oman maun mukaan sokeria ja/tai maitoa – se on yksinkertaisimmillaan siinä. Teen kanssa pitää odotella ensin, että vesi kiehuu, sitten antaa teepussin hautua ja miettiä, mikä on sopiva määrä sokeria ja/tai maitoa.

9. Ei ylimääräistä sotkua

Kahvia keittäessä tulee vain yksi suodatinpussi, joka nakata roskiin, vaikka keittäisit kahvia useammalle henkilölle. Teen kohdalla taas jokainen sitä juova tarvitsee oman pussinsa, joka voi myös vahingossa hajota ja pöläyttää sisältönsä joka paikkaan – sotkua.

Oletko sinä samaa mieltä siitä, että kahvi on parempaa vai viekö tee mielestäsi voiton? Ota kantaa kommenteissa!

Lähde: Metro