Väkeviä alkoholijuomia kutsutaan usein teräviksi juomiksi, mutta tässä ei ole kyse niistä, vaikka mielen terävyydestä puhutaankin.

Tämä on sinulle hyvä uutinen, jos pidät esimerkiksi lauantaiaamun brunsseilla yleisestä alkoholijuomasta. Sitä voi käyttää esimerkiksi Mimosa-drinkeissä. Ei kannata vielä innostua liikaa, koska tätä on testattu vasta rotilla. Tulokset olivat kuitenkin lupaavia.

Juoma voi estää mielenterveyssairauksien puhkeamisen

Tässä tutkimuksessa ei ollut mukana vielä ihmisiä, vaan testejä tehtiin rotille. Niiden mukaan voisi olla mahdollista, että jos juo viikossa kolme lasillista samppanjaa, voi se estää monenlaisten mielenterveyssairauksien puhkeamisen. Tulosten mukaan se pitää mielen terävänä ja voisi estää esimerkiksi dementian ja Alzheimerin taudin puhkeamista.

Hyvistä tuloksista voidaan kiittää Pinot noirissa ja Pinot Meunier -rypäleissä olevaa yhdistettä, jota käytetään samppanjan kuplimiseen. Se voi myös parantaa paikallista muistia.

Tässä vielä mimosa-drinkin ohje, jossa voit käyttää mitä tahansa kuohuviiniä, mutta näiden tulosten mukaan kannattaisi käyttää Pinot noir ja Pinot Meunier -rypäleistä tehtyä kuplajuomaa:

Mimosa

1 osa appelsiinituoremehua

1 osa kuplajuomaa

Kaada tuoremehu lasiin ja kuohuva sen päälle. Huolehdi, että molemmat juomat ovat hyvin jäähdytettyjä. Voit koristella juoman esimerkiksi appelsiiniviipaleilla.

Lähde: Mirror