Säännöllinen kävely on todella tehokas tapa pudottaa painoa.

Aina laihtuminen ei vaadi rankkaa treeniä useita kertoja viikossa, tai tiukkaa dieettiä. Laihtumiseen suositellaankin usein elämäntapamuutosta, jota on helppo ylläpitää.

Elämäntapamuutokseen kannattaakin ehdottomasti ottaa mukaan päivittäinen kävely. Usein sanotaankin, että jokaisen pitäisi kävellä vähintään 10 000 askelta päivässä, sillä se on useiden asiantuntijoiden mukaan riittävä määrä pitämään sekä keho että mieli kunnossa.

Kun kävelet vähintään 10 000 askelta päivässä, on sillä paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Se muun muassa pitää aineenvaihdunnan kunnossa, ehkäisee masennusta ja ahdistusta ja ehkäisee vaikkapa sydän- ja verisuonisairauden, korkean verenpaineen ja muistisairauksien riskiä.

Yksi tärkeä vaikutus on myös se, että säännöllinen kävely pitää myös painon kurissa. Moni saattaakin miettiä, kuinka paljon askelia tarvitaan, että paino alkaa pudota.

Tästä on onneksi olemassa hyvinkin tarkka neuvo: yhden kilon pudottaminen nimittäin vaatii noin 160 000–240 000 askelta. Tämä saattaa kuulostaa paljolta, mutta jos päivässä kävelee suositellut 10 000 askelta suhteellisen reippaalla tempolla, ei tavoitteeseen mene kuin 16–24 päivää.

Nyt voitkin laskea helposti, kuinka monta päivää sinulla menee tietyn kilomäärän polttamiseen kävelemällä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Sustainability Info