Elämä paranee iän myötä – tutkimus osoitti luottamuksen lisääntyvän vanhetessa

Luottamuksen lisääntymisestä on paljon iloa hyvinvoinnille.

Joukko tutkimuksia on osoittanut ikääntymisessä olevan myös todella hyvä puoli: ikääntyessä ihmisillä on taipumusta tulla onnellisemmiksi ja olla tyytyväisempiä elämiinsä.

Huffington Post kertoo Buffalon yliopiston ja Northwestern-yliopiston tutkimuksen vihjaavan yhden mahdollisen syyn hyvinvoinnin parantumiselle olevan se, että ihmiset ovat luottavaisempia ikääntyessään, mikä puolestaan tuo mukanaan useita hyötyjä heidän hyvinvointia ajatellen.

”Kun ajatellaan vanhuutta, usein ajatellaan rappeutumista ja menetyksiä”, yksi tutkimuksen kirjoittajista, Northwesternin sosiaalipolitiikan professori Claudia Haase kertoi tiedotteessa.

”Mutta kasvava joukko tutkimuksia osoitaa, että jotkut asiat parantuvat ikääntyessä”, hän jatkoi.

Huffington Postin mukaan ensimmäisessä tutkimuksessa tutkijat perehtyivät iän ja luottamuksen väliseen kytkökseen apunaan noin 200 000 tutkimukseen osallistunutta ihmistä 83 eri maasta viimeisten 30 vuoden aikana. Toinen tutkimus seurasi 1 200 eri ikäisiä amerikkalaisia ajan myötä.

Kumpikin tutkimus paljasti ihmisten olevan luottavaisempia ikääntyessään. Tutkijoiden hypoteesi on, että ikääntyessä ihmisillä on enemmän taipumusta nähdä hyvää muissa ja antaa anteeksi heidän epäilyksensä.

Lisääntynyt luottamuksen määrä vuorostaan johti parannuksiin hyvinvoinnissa ja onnellisuudessa.

”Luottamus voi olla hyödyksi hyvinvoinnille, koska luottamuksen tunne muissa mahdollistaa, että voimme saada tukea, lohtua ja mielihyvää sosiaalisista ihmissuhteista”, Haase sanoi.

”Enemmän luottavat ihmiset ovat myös onnellisempia… Lisäksi tutkimuksemme osoittaa, että enemmän luottavat ihmiset eivät ole pelkästään onnellisempia tänään, vaan heidän onnellisuutensa kasvaa myös ajan myötä”, hän päätti.

Tutkimus julkaistiin netissä Social Psychological and Personality Science -julkaisussa.

Lähde: Huffington Post


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.