Chiliä lautaselle – tulinen ruoka voi auttaa elämään pidempään

Tulisesta ruoasta voi olla myös iloa, jos yrität karistaa hieman kiloja.

Jos vatsasi – ja suusi – kestää tulisen ruoan syömisen, voi chilin käyttö ruoanlaitossa olla tämän tutkimuksen perusteella hyvä idea. PLos ONE -journalissa julkaistu tutkimus on yhdistänyt chilit 13 prosenttia alhaisempaan kuolemanriskiin, kertoo Good Housekeeping.

Tutkimusta tehneet Vermontin yliopiston tutkijat analysoivat yli 16 000 amerikkalaisen aikuisen ruokavalioita. Analysoidut tiedot he saivat National Health and Examination Survey -tutkimuksesta ja keskittyivät etenkin kysymykseen siitä, kuinka usein osallistujat söivät chiliä.

Tutkimukseen osallistuneita seurattiin 18 vuoden ajan ja Good Housekeepingin mukaan osallistujilla, jotka kertoivat syöneensä edeltävän kuukauden aikana chiliä, oli alhaisempi kuolleisuus noiden vuosien aikana.

Chilien tehokkuus eliniän pidentämisessä voi liittyä niiden sisältämään kapsaisiiniin, jota on kaikissa chilipaprikoissa ja se antaa niille niiden poltteen. Good Housekeepingin mukaan tutkijat uskovat kapsaisiinin suojaavan sekä sydäntaudilta että liikalihavuudelta.

Pitkäikäisyyden ja chilien syömisen välillä on vaikea todistaa syy-yhteyttä, mutta tutkimus ei ole ainoa aiheesta. Olemme aiemmin kertoneet British Medical Journalissa julkaistusta kiinalaistutkimuksesta, jonka mukaan tulinen ruoka voi pidentää elinikää ja Good Housekeepingin mukaan aiheesta on tehty myös kolmas tutkimus.

Ja jos eliniän lisääminen ei ole jo riittävän hyvä uutinen, voivat myös laihduttajat saada iloa tulisista chileistä.

”Vaikka vielä ei ole päästy tulokseen siitä, tehostavatko tuliset syötävät todella aineenvaihdutaan, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tulisen ruoan syömisellä voisi olla myös vaikutus laihduttamiseen”, ravitsemusterapeutti ja Good Housekeeping Instituten ravitsemusjohtaja Jaclyn London sanoi.

”Se johtuu siitä, että kun syömme polttavia ruokia, luonnollinen taipumus on hidastaa vauhtia syödessä (koska on vaikea syödä nopeasti mitään, missä on chiliä), mikä auttaa pysymään yhteydessä kylläisyyden signaalien kanssa ja todella lopettamaan syömisen, kun vatsa on täynnä – ei ähkyssä”, London selitti.

Ei kun siis vain laittamaan chiliä ruokaan! Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.