Mausteisen ruoan syöminen viikoittain voi pidentää elinikääsi.

Tutkimuksen mukaan jos syöt säännöllisemmin mausteista tai tulista ruokaa, saatat elää pidempään. Tutkimuksessa ilmeni, että mitä useampana päivänä viikossa tulista ruokaa söi, sitä alhaisempi ennenaikaisen kuoleman riski oli.

Science Dailyn mukaan 1-2 kertaa viikossa mausteista ruokaa syövillä henkilöillä ennenaikaisen kuolleisuuden riski oli 10 prosenttia alhaisempi kuin heillä, jotka eivät syöneet mausteista ruokaa ollenkaan. 3-7 kertaa viikossa tulista ruokaa syömällä riski laski 14 prosentilla.

Tutkimuksen mukaan yhteys tulisen ruoan ja eliniän välillä oli sama sekä miesten että naisten osalta. Vaikutus oli vahvempi heillä, jotka eivät juoneet alkoholia.

Brittish Medical Journalissa julkaistuun, kansainvälisen tutkijajoukon tekemään tutkimukseen osallistui noin 487 000 kiinalaista, iältään 30-79-vuotiaita. Heitä seurattiin keskimäärin seitsemän vuoden ajan ja tuona aikana heistä kuoli noin 20 000 henkilöä.

Science Dailyn mukaan tutkimuksesta kävi ilmi myös, että säännöllisempi mausteisten ruokien syöminen oli yhteydessä myös alhaisempaan riskiin kuolla esimerkiksi syöpään ja hengityselimistön sairauksiin. Tämä vaikutus oli vahvempi naisilla kuin miehillä.

Tuoreet ja kuivatut chilit olivat tutkimuksessa yleisimmin käytetyt mausteet heidän ruoissaan, jotka kertoivat syövänsä mausteista ruokaa viikottain.

Tutkijat kuitenkin varoittavat, että aiheesta tarvitaan lisää tutkimuksia ennen kuin tulisen ruoan vaikutuksesta elinikään voidaan olla täysin varmoja.

Lähde: ScienceDaily