Apua lomakohteen valintaan: 4 aliarvostettua matkakohdetta, jotka kannattaa kokea tänä vuonna

Nämä kohteet eivät ole vielä tavoittaneet suurten massojen suosiota, mutta se ei tee niistä muita huonompia kohteita – päinvastoin.

Jos haaveilet lomalle lähdöstä, mutta turistit, väkijoukot ja tungos joka paikkassa eivät ole sinun mieleesi, kannattaa valita silloin matkakohde, joka ei ole vielä niin suosittu ja kaikkien tiedossa. Pure Wow listasikin neljä tällaista toistaiseksi aliarvostettua matkakohdetta Lonely Planetin avulla inspiraatioksi matkakohteen valintaan.

Indonesia

Kun kaikki koettavat päästä ratsastamaan norsuilla Thaimaassa, sinä voit loikoilla kauniilla rannalla Lombokin saarella kaikessa rauhassa, käydä vaellusretkillä Balilla, ihastella jättiläisvaraaneja Floresin saarella tai tutustua vanhoihin temppeleihin Ubudin apinametsässä. Matkavinkki: Lennä Singaporen kautta Jakartalle tai Balille ja siirry sieltä budjettilennolla tai paikallisella lautalla jollekin ympäröivistä saarista.

Balkan

Pitäytykööt Game of Thrones -fanit Dubrovnikissa. Samanlaista historian tuntua löytyy Bosnia ja Hertsegovinan Mostarista, Romaniassa sijaitsevasta Branin linnasta ja Albanian Alpeilta, mutta ilman samanlaista turistimäärää. Balkanin niemimaan mailla on samankaltaista vanhan maailman viehätystä ja upeita, satumaisia maisemia, mutta turisteja siellä on vähemmän kuin länsimaisissa vastineissaan. Matkavinkki: Unohda hitaasti liikkuvat junat ja kulje busseilla, jotka yhdistävät suurempia kaupunkeja kuin pienempi kyliäkin.

Taiwan

Pure Wow’n mukaan tämä pieni saari on aliarvostettu matkailijoiden keskuudessa. Sieltä löytyy ihastuttavaa, vehreää maisemaa Yangmingshanin puistosta kuin houkuttelevaa vesimaisemaa Fulongin rannalta. Jos taas tällainen luontomaisemakeskeinen reissu ei ole mieleen, huolehtii pääkaupunki Taipei kaupunkimaisesta menosta pilvenpiirtäjineen. Matkavinkki: Vältä matkustamista kesä-elokuun aikana, joka taifuunikauden aikaa. Parhaimmat kuukaudet matkustusta ajatellen ovat loka-helmikuu.

Jordania

Kuolleenmeren vierellä sijaitsevassa Jordaniassa pääsee tutustumaan Petran rauniokaupunkiin ja temppeliraunioihin Jerashissa sekä ratsastamaan kameleilla Wadi Rumissa. Jos taas trooppisempi matka olisi mieluinen, voi silloin suunnata Akabaan, joka on merenrantakohde Punaisellamerellä. Matkavinkki: Petraan kannattaa lähteä tutustumaan aikaisin aamulla (se avataan kello 06), jotta välttyy iltapäivän porottavan kuumalta lämmöltä.

Lähde: Pure Wow


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.