Joitain asioita ei saa sanoa, vaikka riita olisi kuinka paha.

Jokaisessa parisuhteessa riidellään, se on aivan selvää. Riitely tekee parisuhteelle jopa hyvää, sillä tunteiden patoaminen ja konfliktien välttäminen ei ole suhteen kannalta hyvä asia.

Riitelyä on kuitenkin monenlaista. Riitely voi olla rakentavaa ja kunnioittavaa, mutta myös loukkaavaa, aggressiivista ja manipuloivaa.

Riidan aikana kiihtyy helposti, ja joskus tekisi mieli sanoa pahasti ja tarkoituksella loukata toista. Sanottuja asioita ei kuitenkaan saa takaisin, ja riita voi sitä paitsi eskaloitua, jos sanot tiettyjä asioita.

Vaikka riita olisi kuinka paha, älä koskaan sano seuraavia asioita sen aikana.

 1. Sinä vain ylireagoit
  Vaikka jokin asia ei sinusta tuntuisi niin isolta asialta, kuin se kumppanistasi tuntuu, on kuitenkin tärkeää, että pystyt katsomaan asiaa kumppanisi näkökulmasta ja näyttämään, että otat hänen ajatuksensa ja tunteensa vakavasti. Riita luultavasti eskaloituu paljon pahemmaksi, jos väität, että kumppanisi vain ylireagoi tai käsket häntä rauhoittumaan.

 2. Sinä olet %#!&%
  Vaikka tunteet riidan aikana kuumenisivatkin, on tärkeää, ettet sen aikana kiroilisi tai haukkuisi kumppaniasi. Pyri aina keskittymään itse asiaan, älä mene henkilökohtaisuuksiin. Jos sinusta tuntuu, ettet pysty hillitsemään itseäsi, ottakaa pieni aikalisä, rauhoittukaa ja jatkakaa sitten.

 3. En koskaan ole sanonut noin
  Älä ikinä manipuloi kumppaniasi ja pyri vähättelemään hänen tunteitaan. Jos pyrit tekemään kumppanillesi sellaisen olon, kuin hän olisi vain kuvitellut kaiken päässään, et tee suhteellenne palvelusta.

 4. ”Sinä et koskaan…” tai ”sinä aina…”
  Jos liioittelet paljon, kun syytät kumppaniasi jostain, saat hänet todennäköisesti vain suuttumaan ja asetat hänet puolustuskannalle. Joudut itsekin varmaan myöntämään, että ”aina” ja ”ei koskaan” tutkin pitävät paikkaansa.

 5. Meidän kannattaisi vain erota
  Ellet todella tarkoita sitä, älä heittele tätä lausetta ilmaan huviksesi. Se antaa kumppanillesi kuvan, että suhteenne ei ole kovin vakavalla pohjalla, eikä hän voi luottaa sinuun.

Vaikka riidan aikana kuinka raivostuttaisi, älä silti sano kumppanillesi edellä mainittuja asioita.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life