Älä anna vaa’an lukemien tehdä sinua hulluksi – tämä on tehokkaampi tapa seurata laihtumista

Unohda henkilövaa’an käyttö, koska se ei välttämättä anna todellista kuvaa edistymisestäsi.

Henkilövaa’alle astuminen laihduttaessa voi olla jännittävä hetki; kun on tehnyt töitä kiloja karistaakseen, odottaa sen näkyvän myös vaa’an lukemissa. Vaikka olisit noudattanut dieettiäsä tiukasti ja kuntoillut, mutta lukemat eivät muutu, on syytä kokeilla toista tapaa oman edistymisen selvittämiseksi.

”Joskus painosi pysyy samana, vaikka vartalosi muuttuisi”, liikuntafysiologi ja ravitsemusterapeutti Cassandra Forsythe sanoi Women’s Healthille.

Silloin kannattaakin siirtyä mittanauhan käyttöön laihtumisen seuraamisessa. Senttimäärien kirjaaminen ja seuraaminen tietyissä vartalon kohdissa voi antaa sinulle paremman kuvan laihtumisesta, koska kehostasi tulee kiinteämpi, kun rasvaa lähtee ja lihakset kasvavat.

Vaikka lihakset vievät vähemmän tilaa kehostasi kuin rasva, on lihas tiiviimpää, joten se painaa enemmän. Tämän takia henkilövaaka ei välttämättä näytä todellista edistymistäsi.

Jos olet valmis vaihtamaan kilojen seuraamisen sentteihin, pyydä ystävääsi tai kumppaniasi ottamaan mitat eri kohdista vartaloasi, jotta ne ovat mahdollisimman tarkat. Mittaus onnistuu toki itsekin, kunhan pidät huolen, että mittanauha on samassa tasossa lattian kanssa, kun laitat sen itsesi ympärille.

Hyviä mittauskohtia ovat muun muassa lantion levein kohta, reidet (15 senttiä polven yläpuolelta), vyötärö (kapein kohta kehostasi), rinta ja navan korkeudelta. Forsythe suosittelee laittamaan jokaisen mittatuloksen ylös ja ottamaan uudet kerran viikossa tai kerran kuukaudessa.

Forsythe kertoi Women’s Healthille kehottavansa laihduttavia asiakkaitaan unohtamaan vaa’an käytön kilojen karistamisen alkuvaiheessa, koska se ei ole kaikista tarkin tapa seurata laihtumista. Sen sijaan hän kehottaa heitä arvioimaan edistymistä mittaustuloksin sekä sen perusteella, kuinka hyvin heidän vaatteensa istuvat ylle.

”Kun olet päässyt tavoitteeseesi, voit ottaa henkilövaa’an takaisin käyttöön”, hän sanoi ja lisäsi, että itsensä punnitseminen kerran viikossa tai kuukaudessa voi auttaa pysymään oikealla tiellä ja painon kurissa.

Numerot eivät kuitenkaan ole ainoita, saati tärkeimpiä tapoja seurata omaa onnistumista. Lisääntynyt energisys, paremmin nukutut yöt ja treenien suorittaminen tehokkaammin kuin aiemmin ovat myös merkkejä siitä, että edistyt.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.