Onko sinullakin nämä aivan väärät asiat makuuhuoneessasi?

Makuuhuone on tutkimusten perusteella yksi huoneista, joissa ihmisten on kaikkein vaikeinta välttää sotkua ja epäjärjestystä, ja se on ongelma, sillä juuri makuuhuoneessa olisi kaikkein tärkeintä, että huoneessa vallitsisi järjestys ja siellä olisi siistiä.

Sotkuinen makuuhuone on nimittäin yksi syy nukahtamisvaikeuksiin ja huonoon unen laatuun, sillä meidän on vaikeaa rentoutua sotkuisessa ja sekaisessa makuuhuoneessa.

Rentoutuminen olisi kuitenkin unen saannin kannalta äärimmäisen tärkeää, joten jokaisen tulisikin pitää huolta makuuhuoneen siisteydestä.

On olemassa lista asioista, jotka kaikkein eniten häiritsevät makuuhuoneen rauhaa. Seuraavat asiat sinun pitäisikin ehdottomasti siivota makuuhuoneesta pois.

  1. Lemmikit, sillä ne saattavat pitää sinua hereillä erityisesti, jos ne jakavat sängyn kanssasi. Lisäksi karvat ja kuola sängyssä eivät varsinaisesti lisää makuuhuoneen siisteyttä.

  2. Yleinen sotku ja epäjärjestyksessä olevat tavarat, sillä ne lisäävät stressiä ja vaikeuttavat unensaantiasi.

  3. Elektroniset laitteet kuten läppäri ja puhelin, sillä jos ne ovat vieressäsi, sinulla on suurempi kiusaus käyttää niitä ennen nukkumaanmenoa, jolloin niiden ruutujen valo vaikeuttaa nukahtamistasi.

  4. Kuntoilulaitteet ja -välineet, ja syitä on monia. Ensinnäkin, ne saattavat vähälle käytölle jääneinä aiheuttaa nukkumaan mennessä syyllisyyttä ja stressiä. Lisäksi ne tekevät makuuhuoneesta täydemmän ja siten ahtaan ja stressaavan näköisen, etkä sinä edes saisi treenata juurin ennen nukkumaanmenoa muutenkaan.

  5. Työpiste ja työntekoon liittyvät esineet, sillä työnteko tai edes sen miettiminen ei tule helpottamaan unen saantiasi.

  6. Likaiset vaatteet. Siirrä ne aina jonnekin muualle, kuten vaikkapa kylpyhuoneeseen, sillä likaiset vaatekasat tekevät makuuhuoneesta stressaavan ja kenties jopa haisevan paikan.

  7. Vanha patja, sillä patjan elinikä on maksimissaan 10 vuotta. Aivan liian suuri osa meistä nukkuu liian vanhoilla patjoilla, ja ne aiheuttavat usein selkäkipuja, ja lisäksi ne ovat todella epähygieenisiä. Tämä ei myöskään auta sinua nukkumaan hyvin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Organized Interiors