6 yleisintä eroon johtavaa syytä – tunnistatko nämä asiat suhteessasi?

Nämä syyt ovat parisuhteelle myrkkyä. Kuulostavatko seuraavat kohdat tutulta?

Vaikka seurustelun alkuhuuma olisikin kuumaakin kuumempi ja rakkautenne roihuaisi, ei se vielä takaa pitkää suhdetta. Pitkässä suhteessa osapuolten erilaisuudet korostuvat ja osa niistä saattaa olla liikaa ja kaataa hyvin alkaneen romanssin. Oletko sinä miettinyt eroa nykyisessä suhteessasi? Seuraavat kohdat saattavat kertoa, kannattaako suhdetta enää jatkaa.

 1. Tunteet hiipuvat
  Tunteiden hiipuminen on kenties yleisin syy, miksi pariskunnat eroavat. Tunteet toista kohtaan hiipuvat, ihmiset kasvavat erilleen, eikä yhdessä olekaan enää hauskaa. Tämä ei tarkoita, että kumpikaan osapuoli olisi tehnyt mitään väärää. Tunteilleen ei kuitenkaan voi mitään, eikä väljähtäneeseen suhteeseen kannata jäädä. On toki kuitenkin mahdollista, että ihmiseen voi rakastua uudelleen.

 2. Raha-asiat
  Moni suhde kaatuu siihen, että raha-asiat aiheuttavat kitkaa. Usein tämä johtuu siitä, että osapuolten rahankäyttötavat ovat aivan erilaiset. Kun toinen on säästäväisempi, on helppo ärsyyntyä, kun toinen tuhlaa palkkansa golfmailoihin tai hiustenpidennyksiin. Raha-asioista kannattaakin puhua avoimesti ja sopia, onko molemmilla käytössään omat rahansa, vai onko pariskunnalla yhteiset rahat.

 3. Uskottomuus
  Uskottomuudesta johtuvat erot ovat yllättävän vähäiset. Tutkimuksen mukaan vain 6 % eroista johtuu uskottomuudesta. Ihmisten mielipiteet uskottomuuden vakavuudesta kuitenkin vaihtelevat. Joillekin se on täysin anteeksiantamaton rike, toisten mielestä asiasta voidaan päästä yli.

 4. Eri tavoitteet
  Yhteisten tavoitteiden ja unelmien puute voi osoittautua isoksi ongelmaksi. Mitä jos toinen osapuoli on äärimmäisen kunnianhimoinen uransa suhteen, ja toiselle työ on vain tapa saada rahaa laskujen maksamiseksi? Entäpä jos toinen osapuoli haluaisi lapsia, ja toiselle pelkkä ajatus on vastenmielinen? Näin suurista asioista on usein mahdotonta tehdä kompromisseja, ja jos ette kumpikaan näe mahdollisuutta joustaa, on kenties aika lopettaa suhde.

 5. Ongelmat kumppanin läheisten kanssa
  Yllättävän moni ero johtuu siitä, että kumppanin läheiset ihmiset tuntuvat epämiellyttäviltä. Jos ei tule lainkaan toimeen kumppaninsa perheen tai parhaan ystävän kanssa ja erilaiset sukujuhlat tuntuvat kidutukselta, saattaa olla tarpeen miettiä, kannattaako suhteessa olla.

 6. Epätasa-arvoisuus suhteessa
  Suhteen tulisi olla tasa-arvoinen, jotta kumpikin osapuoli tuntisi olonsa suhteessa hyväksi. Päätökset tulisi tehdä yhdessä, eikä kumpikaan saisi rajoittaa toisen tekemistä ja dominoida suhdetta. Vanha ilmaisu tossun alla olemisesta ei todellisuudessa ole kovinkaan hauska, sillä se on yksi yleisimmistä eroon johtavista syistä.

Kuulostiko jokin kohta tutulta? Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka saattavat pyöritellä kyseisiä asioita mielessään!

Lähde: Celebs Pulse


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
 • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
 • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.