Ystävät voivat vaikuttaa tapoihisi ja tehdä elämästäsi terveellisempää.

Ystävyyssuhteet ovat hyvästä terveydelle. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ystävyyssuhteilla voi olla erittäin positiivinen vaikutus fyysiseen ja emotionaaliseen hyvinvointiin, kertoo Huffington Post.

Tutkijat ovat selvittäneet, että vahvat sosiaaliset siteet voivat olla yhtä tärkeitä henkilön terveyden kannalta kuin säännöllinen liikunta, tupakoimattomuus ja se, ettei juo liikaa. Ystävät voivat auttaa sinua saamaan alulle positiivisia muutoksia ja pitämään sinut motivoituneena olemaan aktiivinen.

Ystävyyssuhteiden tärkeän roolin inspiroimana Huffington Post toteutti AstraZenecan kanssa listan yksinkertaisista, mutta tehokkaista tavoista, joilla ystävät voivat tehdä töitä yhdessä hyvin tapojen saamiseksi vauhtiin ja omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lue tavoista alta ja jaa lista sen jälkeen jonkun ystäväsi kanssa – ja ryhtykää yhdessä elämään terveellisemmin!

1. Ostakaa ja pilkkokaa yhdessä hedelmiä ja vihanneksia

Suositusten mukaan hedelmiä ja vihanneksia pitäisi saada viisi annosta päivässä ja siinä on hyvä tapa päästä vauhtiin käymällä vihannes- ja hedelmäostoksilla ystävän kanssa ja sen jälkeen mennä ostosten kanssa toisen kotiin, missä pestä, pilkkoa ja jakaa vihannekset ja hedelmät teidän kahden välillä. Huffington Postin mukaan valmistautumalla viikkoon tälla tavoin hauskuus lisääntyy ja saat enemmän vaihtelua ruokavalioon.

2. Tehkää muitakin suunnitelmia kuin syömään tai drinkeille menoa

Monesti ystävien tapaamiset pyörivät syötävien ja/tai juotavien ympärillä, mutta seuraavan kerran tehdessäsi suunnitelmia ystäväsi kanssa, koeta jättää ateria tai alkoholi pois laskuista ja keksiä jotain aktiivisempaa tekemistä. Vaihdelkaa kuulumisia vaikkapa kävelylenkillä tai uimahallissa käydessä – mitä tahansa, joka saa molemmat liikkeelle. Ystävän seura voi pitää sinut motivoituneena.

3. Motivoikaa toisianne aloittamaan jotain uutta yhdessä ja pitämään siitä kiinni

Sen sijaan, että miettisit kuinka monta kävely- tai juoksulenkkiä kestää ennen kuin uudesta, terveellisestä tavasta tulee rutiinia, kokeile tätä: sovi tekeväsi se ystävän kanssa. Huffington Postin mukaan on todennäköisempää, että pitäydyt uudessa suunnitelmassa, jos peruminen tarkoittaa asiasta kertomista ystävälle. Harkitse myös sosiaalisen median käyttöä apunasi jakaen edistyksesi ja saaden rohkaisua ja kannustusta näin ystäviltäsi.

4. Syökää yhdessä kunnon ateria ennen viihteelle lähtöä

Ennen tyttöjen illan siirtämistä kotioloista yökerhoon, käyttäkää aikaa siihen, että syötte terveellisen aterian ensin. Syömällä pienen, fiksun aterian yhdessä ennen viihteelle lähtöä voit koettaa hidastaa alkoholin imeytymistä. Huffington Postin mukaan aterialla kannattaa juoda myös runsaasti vettä (kenties marjojen tai melonin kera, antamaan makua), sillä se voi estää halua syödä liikaa makeisia.

5. Pidä hauskaa olemalla aktiivinen

Jos ainoa tapa liikkua merkitsee sinulle juoksumaton tai kuntosalin käyttöä, kokeile avartaa ajatusmaailmaasi – ainakin salin ulkopuolelle. Ota yhteys ystäviisi, nouse ylös sohvalta ja lähtekää yhdessä tekemään ulos jotain hauskaa sääolosuhteiden mukaan: esimerkiksi kesällä jalkapalloa tai rantalentistä, talvella luistelua tai jääkiekkoa. Jos taas ystäväsi eivät pidä tällaisista aktiviteeteista, koeta löytää asuinpaikkakunnaltasi jokin seura tai joukkue, jonka toimintaan voisit liittyä mukaan.

Lähde: Huffington Post