5 tapaa, miten saatat mokata aamiaisen kanssa

Vältä näitä tapoja ja vatsasi – ja hyvinvointisi – kiittää.

Terveellisen ja täyttävän aamiaisen syöminen on hyvä tapa aloittaa päivä kuin päivä. Aamupalan kanssakin voi kuitenkin toimia tavoilla, joita olisi parempi välttää.

Yksi yleinen tapa mokata aamupalan kanssa on jättää se kokonaan syömättä. Alla on 5 muuta esimerkkiä, miten saatat mokata aamiaisesi suhteen.

1. Odotat liian kauan

Aamiaisen syöminen puolen tunnin sisään heräämisestä on avainasemassa pitääksesi ruokavaliosi oikeilla raiteilla päivän ajan. Jos et voi syödä täyttävää ateriaa heti, tehosta aamukahviasi. Valitse esimerkiksi noin 4,5 desin rasvattomaan maitoon tai soijamaitoon tehty latte (siitä saat proteiineja) ja jokin hedelmä ja syö myöhemmin aamulla pienempi, proteiinipitoinen välipala.

2. Juot mehua

Vaikka mehuun ei olisi lisätty sokeria tai se olisi tuorepuristettua, mehu on silti sokerista saatuja kaloreita tiivistetyssä muodossa. Et varmaan istuisi alas syömään kuutta kokonaista appelsiini aamupalaksi, vai mitä? Jätä mehu väliin, nappaa appelsiini ja keskity syömään kalorit sen sijaan, että lisäisit päivääsi salakavalia lähteitä sokerille.

3. Olet liian innostunut smoothieista

Monet tyytyvät juomaan smoothien aamupalaksi, mutta niissä on usein paljon lisättyä sokeria. Jos rakastat smoothieita, kokeile reseptejä, joissa on luonnostaan makeita hedelmiä, terveellisiä vihanneksia ja proteiinia.

4. Syöt muroja

Muroissa on toki eroavaisuuksia, mutta kannattaa jättää väliin ne, missä on paljon sokeria. Tärkeämpää on kuitenkin se, että muroja ja maitoa -yhdistelmä ei ole niin täyttävä, koska suurin osa on vähäkalorisia eikä niissä ole juuri kuituja ja proteiinia. Jos haluat syödä muroja, valitse terveellisempiä, vähäsokerisia ja paljon kuitua sisältäviä muroja ja yhdistä ne vähärasvaiseen kreikkalaiseen jogurttiin ja kupilliseen marjoja.

5. Et välitä aamupalasyötävistä

Aamupalaksi mielletyt syötävät ei ole kaikkien makuun, mutta aamiaisen ei tarvitse koostua vain niistä. Esimerkiksi edellispäivän päivälliseltä jäljelle jääneet proteiinin lähteet, haudutetut vihannekset ja kvinoa voivat olla herkullista mihin aikaan päivästä tahansa – miksei siis aamupalaksikin?

Lähde: Good Housekeeping


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.