Nämä viisi asiaa voivat olla kehosi viestejä siitä, että olisi aika käydä lääkärin luona.

Jos kaikki ei ole hyvin terveyden suhteen, koettaa kroppasi antaa sinulle merkkejä, että jotain on meneillään ja olisi hyvä mennä lääkäriin. Lääkäri Margarita Rohrin mukaan on tärkeää diagnosoida vaivat varhain ennen kuin niillä on potentiaalia aiheuttaa vakavampia ja joskus peruuttamattomia vaikutuksia.

”Kun jotain epätavallista tapahtuu, miellä se merkiksi siitä, että kaikki ei ole kunnossa ja selvitä asiaa”, Rohr kertoi Good Housekeepingille.

Monet kehon merkeistä on helppo hokstata, mutta on myös erikoisempia ja oudompia tapoja, joilla kroppasi yrittää viestiä, että nyt olisi aika varata aika lääkärille. Alle on listattu 5 tällaista merkkiä.

Turvonneet jalat

Jos alaraajasi näyttävät erityisen turvonneelta etkä ole pitänyt salilla jalkapäivää, voi taustalla olla Good Housekeepingin mukaan edeema. Rohrin mukaan se oli voi olla merkki kilpirauhasvaivasta (tai jopa jostain vakavammasta liittyen sydämeen tai munuaisiin). On tärkeää käydä lääkärin luona, koska vaikka kilpirauhasvaivoja voidaan kontrolloida, vaihtelevat hoitomuodot lääkityksestä erityisen kuntoilutavan aloittamiseen.

Himoitset jäätä

Jos sinulla tekee jatkuvasti mieli popsia pakastimesta jäätä, voi se Rohrin mukaan tarkoittaa sitä, että sinulla raudanpuute. Usein vakavasta raudanpuutteesta kärsivät kokevat picaa, oireyhtymää, jossa Good Housekeepingin mukaan himoitaan asioita, joilla ei ole mitään ravintoarvoa. Jää on yksi niistä, mutta joskus ihmiset voivat syödä myös esimerkiksi paperia. Lääkäri osaa neuvoa parhaat tavat korjata tilanne, mutta runsaasti rautaa sisältävien ruokien lisääminen ruokavalioon auttaa yhdessä C-vitamiinin kanssa, mikä auttaa kehoa imemään raudan paremmin.

Ryppyjä oudoissa paikoissa

Toisinaan ulkoiset merkit voivat olla osoitus siitä, mitä pinnan alla tapahtuu. Good Housekeepingin mukaan suurin osa rypyistä on todennäköisesti merkki ikääntymisestä, mutta The Journals of Gerontology -journalissa julkaistu tutkimus löysi toisen selityksen: korkea verenpaine. Tutkimuksessa ilmeni, että niillä naisilla, joilla oli ryppyjä paikoissa, jotka eivät yleensä altistu auringolle, oli taipumusta verenpainetautiin. Aihe kannattaakin ottaa puheeksi lääkärin kanssa jatkotoimia ajatellen.

Hengitys haisee pahalle

Jatkuvasti pahalle haiseva hengitys voi olla merkki ientulehduksesta. Jos sitä ei hoida, se voi muuttua pahemmaksi ja johtaa jopa hampaiden menettämiseen. Kannattaakin muistaa myös hyvä hammashygienia itsestä huolehtiessa.

Tummat uloseet ja pissa

Jos pissalla käytyäsi vessanpöntössä on tummaa IPA-olutta muistuttava väri, on se Good Housekeepingin mukaan todennäköisesti merkki siitä, että sinulla on nestehukka. Jos näin on, voi sen korjata juomalla enemmän nesteitä. Tumma väri voi kuitenkin johtua myös siitä, että pissan seassa on verta, mikä Rohrin mukaan voi olla merkki mahdollisesta munuais- tai maksaongelmasta. Tästä on hyvä puhua lääkärille, mutta jos lääkäriin pääsyä odotellessa haluat antaa terveysboostia munuaisillesi, juo tarpeeksi, keskity syömään terveellisesti ja liiku säännöllisesti.

Uloseen väristä ei kovin moni mielellään puhu, mutta Rohrin mukaan jos vessanpöntöstä löytyy tummaa kakkaa, voi se olla merkki sisäisestä verenvuodosta, usein johtuen mahahaavasta. Good Housekeepingin mukaan luovu mausteisesta ruoasta ja ota heti yhteys lääkäriisi.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia