4 tutkitusti hyvää syytä, miksi kannattaa harrastaa enemmän seksiä

Jos kaipaat lisää syitä harrastaa enemmän seksiä, tässä on muutama sellainen.

Aktiivisella, säännöllisellä seksielämällä voi olla positiivinen vaikutus hyvinvointiisi yllättävilläkin tavoilla. Jos seksielämän aktiivisuus on hiipunut ja kaipaat lisää motivaatiota viettää enemmän aikaa intiimeissä puuhissa, on tässä neljä hyvää syytä harrastaa enemmän seksiä:

1. Se on hyvästä aivoillesi

HuffiPostin mukaan orgasmit lisäävät verenkiertoa aivoihin. Tutkijat tarkkailivat naisten aivoja toiminnallisen magneettikuvauksen (fMRI) avulla orgamisen aikana ja huomasivat aktiivisuuden kasvaneen – eikä vain yhdellä tai kahdella alueella aivoissa, sanoi tutkija Barry Komisaruk.

Komisarukin mukaan laitteet tarkkailevat, kuinka paljon happea hermosolut käyttävät, ja mitä aktiivisempia ne ovat, sitä enemmän ne tarvitsevat happea, jota ne saavat lisääntyneen verenkierron avulla.

”Kuljettamalla enemmän happea aivoihin, orgasmit lisäävät hermosolut saavuttavan verenkierron ja ravintoaineiden määrää”, Komisaruk sanoi.

HuffPostin mukaan asiantuntijat eivät ole tarkalleen kertoneet, miten tämä voi näkyä hyötyinä tosielämässä, mutta he ovat varmoja siitä, että tämä on hyvästä kognitiiviselle terveydelle.

2. Se helpottaa sitkeitä kipuja – edes hetkellisesti

Seksi auttaa estämällä kipusignaaleja.

”Vastineena kipuun selkäytimeen vapautuu neuropeptidiä. Saimme selville, että rotilla emättimen stimulointi esti sen vapautumisen ja epäilemme saman mekanismin toimivan myös ihmisillä”, Komisaruk sanoi.

Komisarukin tutkimus on osoittanut, että erityisesti emättimen stimuloinnilla on voimakas kipua estävä vaikutus, joka kestää muutamasta minuutista yli päivään.

HuffPostin mukaan osalle naisista tämä on jo tuttua. Archives of Sexual Behavior -journalissa julkaistua tutkimusta varten miehiä ja naisia pyydettin antamaan syitä, miksi harrastavat seksiä ja moni nainen listasi kivun lievittämisen syiden joukkoon.

3. Se auttaa pysymään rauhallisena suurten esitelmien aikana

HuffPostin mukaan säännöllisesti kahden viikon ajan seksiä harrastaneilla todettiin alhaisempi piikki verenpaineessa verrattuna heihin, jotka olivat muilla tavoin seksuaalisesti aktiivisia tai eivät olleet aktiivisia ollenkaan, kun heitä pyydettiin puhumaan julkisesti tai tekemään matemaattisia tehtäviä ääneen.

Keho vapauttaa seksuaalisten aktiviteettien, ja erityisesti orgasmin, aikana oksitosiinia, rakkaushormonia, jonka on osoitettu myös alentavan stressiä. Tutkijat epäilevät, että yhdynnän voidessa tuntua enemmän intiimiltä kuin muut seksuaaliset aktiviteetit, voi se tuottaa enemmän oksitosiinia.

4. Raskaus alulle helpommin

Säännöllinen seksi missä tahansa vaiheessa kiertoasi vaikuttaa viestittävän immuunijärjestelmälle, että on aika vaihtaa kehoa suojaavasta tilasta enemmän raskautta edistävään tilaan. Tämä ilmeni HuffPostin mukaan kahdessa tutkimuksessa, joista toinen julkaistiin Fertility and Sterility -journalissa ja toinen Physiology & Behavior -journalissa.

Syy tälle ei ole täysin selvä, mutta kummankin tutkimuksen pääkirjoittaja Tierney Lorenzin mukaan jokin seksissä itsessään aiheuttaa sen, sillä sama vaikutus havaittiin myös naisilla, jotka harrastivat seksiä kondomin kanssa.

Kolmas Lorenzin tutkimus taas selvitti, että seksuaalisesti aktiivisilla naisilla on alhaisemmat tulehdustasot hedelmällisyyden huipun aikaan, mikä auttaa ovulaatiossa.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.